Szertorna csapat alakult Budaörsön az 1. Számú Általános Iskolában

(Budaörs, 2016. január 25. – Budaörsi Infó) A budaörsi 1. Számú Általános Iskola 2016-os a tanévében egy iskolai szertorna csapatot hozott létre. A csapatnak rendezett az iskola egy háziversenyt, majd nem kevesebbnek, mint a megyei Diákolimpiának futottak neki a legjobbak, ahol az előkelő 4. helyezést érték el.

 

 

A szakkör létrehozása az igazgatónőnek, Simsik Zsuzsannának már régi vágya volt,  melynek megvalósításában Bagyinszkiné Bizánc Andrea testnevelő volt a partnere.

Az előző évben egy jól felépített tematika szerinti edzéstervet egy megversenyeztetett, plusz teljesítményre hajlamos, válogatottan tehetséges kis diákcsapat kiválasztása követett. A csapatot a Magyar Vöröskereszt is támogatja,  hisz a szervezet tevékenységi körébe tartozik az egészségre nevelés is, ezért fontos a szervezet számára, hogy a helyben működő vagy létrejött sportszakosztályokat figyelemmel kísérjék, munkájukat a lehetőségek szerint segítsék.

1_szamu_altalanos_iskola_csapata8

 

Bagyinszkiné Bizánc Andrea a Budaörsi Infónak elmondta, hogy közel 30-35 kisdiák jár ezekre az edzésekre heti két alkalommal. Az edzések 1,5-2 órásak.

A gyerekek közül a hat legkiválóbb tornász vesz részt versenyeken is, de a tanárnő célja az, hogy minél nagyobb létszámúra bővítse a versenyző csapatot.

 

 

1_szamu_altalanos_iskola_csapata10

 

“A szertorna edzéseket az 1. Számú Általános Iskolában tavaly kezdtük el. Egész gyermekkoromban én is szertornáztam. Nagyon-nagyon szerettem volna, ha ezt tovább adhatom, ezért végtelenül boldog vagyok, hogy ilyen sokan érdeklődnek iránta.

A szertorna egy nagyon lányos sport, ezért csak ajánlani tudom, mert javítja a lányok testtartását, magabiztosságát, és megtanítja őket az önfegyelemre.”

 

1_szamu_altalanos_iskola_csapata4

 

 

Milyen távlati céljaik vannak?

“Nagyon szeretnék egy felsős és egy alsós csapatot is. Szeretném, ha olyan hatékony lehetne az edzés, hogy minél több kisgyerek versenyezhessen. Természetesen a legfőbb cél az országos diákolimpiára való eljutás.  A gyerekek nagyon ügyesek, szerintem ez nem csak egy álom, hanem egy megvalósítható cél.”

 

 

1_szamu_altalanos_iskola_csapata12

 

1_szamu_altalanos_iskola_csapata11

 

1_szamu_altalanos_iskola_csapata6

 

1_szamu_altalanos_iskola_csapata9

 

1_szamu_altalanos_iskola_csapata7

 

1_szamu_altalanos_iskola_csapata3

 

1_szamu_altalanos_iskola_csapata2

 

1_szamu_altalanos_iskola_csapata1

A fiatal tornász csapat következő megmérettetése február 6-án lesz Debrecenben, a XXIV. Bocskai-Vénkert Kupa, Országos Leány és Fiú Tornaversenyén.
 

Sok sikert kívánunk nekik!

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.