Eurovíziós Dalfesztivál 2016 – A Dal: jövő szombaton indul a válogató

Január 23-án az első elődöntővel elindul az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogató versenye, A Dal, amelynek nyertese képviseli majd Magyarországot a májusi stockholmi nemzetközi megmérettetésen.

 

A Duna és a Duna World csatornán szombat esténként élő show keretében látható műsorban az előző évekhez hasonlóan három elődöntőben, két középdöntőben és egy döntőben hat héten át mérettetik meg magukat az indulók. A döntőt február 27-én tartják – olvasható a verseny kommunikációjával megbízott cég szerdai közleményében.

Az idei versenyre összesen 372 pályamű érkezett, ebből választotta ki a 10 fős szakmai előzsűri azt a 30 dalt, amelyek bemutatkozhatnak a nézők előtt a három elődöntő során. A műsorban a megújult négytagú zsűri – Zséda, Pierrot, Frenreisz Károly és Both Miklós -, valamint a közönség választja ki a bejutott 30 produkció közül a legjobbat.

Idén újdonság lesz a versenyben többek között A Dal 2016 Felfedezettje különdíj, amelyet a szakmai zsűri ítél oda, illetve A Dal 2016 Legjobb dalszövege díja, amelyet a zsűri és a nézők online szavazatai alapján adnak át. Továbbá a jelölt pályaművekből bárki készíthet remixet és pályázhat A legjobb remix változat címre, amelynek győzteséről a közönség dönt.

Az idei szériában ingyenes lesz a pontozás és a szavazás A Dal applikáción, vagy az adás ideje alatt a műsor hivatalos honlapján keresztül, de megmarad a hagyományos sms-ben történő pontozás és szavazás is.

A 2016-os évad műsorvezetői ismét Tatár Csilla és Harsányi Levente lesznek.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.