Egy amerikai édesapa lelőtte a saját fiát, mert azt hitte, betörő jár a lakásban

Az ohiói Cincinnati városában egy édesapa azt hitte, betörő matat a lakásban, fogta a puskáját és lelőtte – a saját fiát.

 

A cincinnati rendőrség közleménye szerint a gyermek kedden reggel elment az iskolába, ám váratlanul hazatért, erről azonban nem szólt a szüleinek. Édesapja a szuterénben hallotta a lépések zaját, megragadta a puskáját és anélkül, hogy meggyőződött volna, ki járkál a lakásban, rálőtt a vélt betolakodóra. A nyakán találta el a fiát, akit azonnal beszállították a város gyermekkórházába, ám az életét már nem tudták megmenteni.

A rendőrség nem hozta nyilvánosságra az apa nevét.

Az utóbbi hónapokban jócskán megszaporodtak az ilyen jellegű tragikus balesetek az Egyesült Államokban. Pár héttel ezelőtt, még decemberben, egy floridai édesanya sebesítette meg végzetesen a lányát, mert azt hitte, hogy betörő jár a lakásban, és körül sem nézve azonnal lőtt. Néhány hónappal ezelőtt Montana államban egy tizenöt éves fiút lőttek le, mert felmászott a barátjáék házának ablakához és viccből megkocogtatta egy nagy kődarabbal. Floridában egy tinédzser az édesapját, Texasban egy férfi pedig a feleségét lőtte agyon hasonlóan végzetes gondatlanságból.

2013-ban ötszázöt, 2014-ben pedig ötszáznyolcvanhat halálos baleset történt, amikor véletlenül, a személyazonosságot eltévesztve lőttek le valakit. A 2015-ös adatok még nem állnak rendelkezésre.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.