Orbán Viktor beszédet mond Budaörsön a magyarországi németek elűzésének emléknapján

(Budaörs, 2016. január 10. – Budaörsi Infó) 2012-ben parlamenti döntés született arról, hogy január 19-én méltó módon emlékezzünk meg a magyarországi németek II. világháború utáni elhurcolásáról és elűzetéséről. 1946-ban ezen a napon indult el az első vagon Budaörsről, ezzel kezdetét vette a magyarországi német kisebbség kitelepítése. A magyarországi németek elhurcolásának és elűzetésének emléknapja alkalmából több helyszínen is megemlékezéseket tartanak.

 

 

A magyarországi németek elhurcolásának és elűzésének emléknapja alkalmából megemlékezést tartanak Budaörsön is. A rendezvényen jelen lesz Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

A megemlékezés 2016. január 19-én lesz.

 

Program:

14.45 ÓRA – KOSZORÚZÁS A BUDAÖRSI Ó-TEMETŐBEN AZ ORSZÁGOS NÉMET ELŰZETÉSI EMLÉKMŰNÉL

15.30 ÓRA – NÉMET NYELVŰ SZENTMISE ÉS MEGEMLÉKEZÉS A NEPOMUKI SZENT JÁNOS PLÉBÁNIATEMPLOMBAN

 

Köszöntőt mond Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere

 

 Wittinghoff Tamás polgármester beszédet mond Budaörsön, az országos német emlékhelyen a magyarországi németek elhurcolásának és elűzetésének emléknapján, 2014. január 19-én. MTI Fotó: Soós Lajos

Wittinghoff Tamás polgármester beszédet mond Budaörsön, az országos német emlékhelyen a magyarországi németek elhurcolásának és elűzetésének emléknapján, 2014. január 19-én. MTI Fotó: Soós Lajos

 

 

Megemlékeznek:

Heinek Ottó, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke és Hartmut Koschyk, a Német Szövetségi Kormány Áttelepülőkért és Nemzeti Kisebbségekért Felelős kormánybiztosa.

 

Beszédet mond Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke

 

Ezt követően kiállítás megnyitás és fogadás lesz a Mindszenty József Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda Aulájában.

 

A megemlékezés pontos helyszínei:

Budaörs, Nefelejcs utca

Budaörs, Templom tér

Budaörs, Esze Tamás utca 1.

 

meghivo2

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.