Másodfokú riasztást adtak ki az ónos esőzés miatt

Budakeszi Járás területére is narancssárga riasztást rendeltek el a hosszan tartó ónos esőzés miatt. A csapadék okozta síkosság nagy körültekintést igényel az utakon, járdákon. Budaörs közterületein folyamatos munkában vannak a BTG munkatársai. A Helyi Védelmi Bizottság felhívja a lakosság figyelmét, hogy a portájuk előtti a síkosságmentesítésről az ingatlantulajdonosoknak maguknak kell gondoskodniuk.

A környezet védelme miatt a síkosságmentesítésre durva szemcséjű homok homokkal kevert fűrészpor vagy forgács használata ajánlott, illetve benzinkutakon kapható síkosságmentesítő keverék.

A narancssárga jelzés második szintű riasztást jelent. Ilyenkor a veszélyt hordozó időjárási jelenség káreseményekhez vezethet, vagy akár személyi sérülést, balesetet is okozhat. Érvényben lévő veszélyjelzés esetén legyünk nagyon körültekintőek, vigyázzunk saját biztonságunkra és értékeinkre. Részletesen tájékozódjunk az időjárás alakulásáról. Kövessük a megbízható média által közvetített tanácsokat, illetve a hatóságok utasításait.

Aki hosszabb útra készül, feltétlen tájékozódjon az úticélja szerinti időjárási viszonyokról, és csak megfelelő felszereltséggel induljon útnak (feltankolt autó, takaró, élelmiszer, víz, esetleg benzinkúton kapható síkosságmentesítő keverék)

Ha valakinek Budaörsön belül gondja támad, az Önkéntes Tűzoltóság rendelkezésére áll, a 23/500-007-es ügyeleti telefonszámon hívható, de BTG is folyamatosan járja és síkosság-mentesíti a budaörsi utakat.

 

onos_eso_tel_fagy_auto

(forrás: budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.