Knézy Jenő emléktáblát kap Nagyváradon

Vujity Tvrtko kezdeményezésére emléktáblát kap szülővárosában, Nagyváradon a 2003-ban elhunyt legendás sportriporter, idősebb Knézy Jenő – számolt be a Nol.hu hírportál.

 

A kezdeményező Vujity Tvrtko Pulitzer-díjas újságíró 2015 elején fordult Ilie Bolojan polgármesterhez és a város önkormányzatához, hogy Knézy Jenő szülőházán, az egykori Deák Ferenc (Emanuil Gojdu) utca 2-es számú épületén helyezzenek el egy emléktáblát, amelyen a sportriporter legendás köszöntése, a „Jó estét, jó szurkolást!” mondat is olvasható lesz.

„Ha kiderül, melyik lakásban született Knézy, akkor már csak a ház lakóinak kell rábólintaniuk az emléktáblára” – nyilatkozta a Nol.hu-nak Huszár István alpolgármester, aki szerint az emléktábla elhelyezése nagy megtiszteltetés Nagyvárad számára.

Huszár hozzátette, várhatóan a jövő héten kiderül, pontosan mikor avathatják fel az emléktáblát. Tvrtko egyébként a nagyváradi önkormányzatnál jelezte, ha anyagi akadálya lenne az emléktábla elhelyezésének, akkor átvállalja annak költségeit.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.