A magánfőzött párlat utáni adófizetés határideje: január 15

A magánfőzött párlatok után január 15-éig kell a magánfőzőknek adóbevallási és adófizetési kötelezettségüket teljesíteniük a lakóhely szerinti helyi adóhatósághoz.

 

A jövedéki adóról és jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény (továbbiakban: Jöt.) 67/A. § alapján a magánfőző az előállított magánfőzött párlat utáni adóbevallási és adófizetési kötelezettségét a tárgyévet követő január 15-ig teljesíti a lakóhelye szerinti önkormányzati adóhatósághoz. Ha a magánfőző nem állított előtárgyévben magánfőzött párlatot, akkor nem keletkezik tárgyévre vonatkozóan adóbevallási kötelezettsége.

A magánfőzésben előállított párlat adója évi 1000 forint, melyet a magánfőzőnek kell megfizetnie a magánfőzött párlat utáni jövedéki adó beszedési alszámlára:

11784009-15390053-10150003

Magánfőzésnek a párlatnak a magánfőző lakóhelyén vagy gyümölcsöse helyén használható, legfeljebb 100 liter űrtartalmú, párlat-előállításcéljára kialakított desztillálóberendezésen a magánfőző által végzett előállítása minősül, évente legfeljebb 50 liter mennyiségig.

Magánfőzőnek az a 18. életévét betöltött gyümölcstermesztő személy minősül, aki saját tulajdonú gyümölccsel, gyümölcsből származó alapanyaggal és párlat készítésére alkalmas, saját tulajdonú desztillálóberendezéssel rendelkezik.

Az önkormányzati adóhatóság által rendszeresített nyomtatvány (pdf formátumban) letölthető ide kattintva az elektronikus űrlapok menüpontból.

 

(forrás: budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.