Állatmentor program – Öcsi karácsonya

(Budaörs, 2015. december 23.- Budaörsi Infó) A 2015-ös évben „Állatmentor” programot indított a Budaörsi Infó. Olyan menhelyi kutyusokat és cicákat mutattunk be Önöknek, akiknek nem sok esélye volt arra, hogy gazdit találjanak. A legutóbbi kiválasztott celEB Öcsi volt, egy középkorú keverék kutyus. Idén már neki is igazi Karácsonya lehet.

 

 

2015 októberében írtunk Öcsiről a hétéves tacskó keverékről. Körülbelül egy éve került be a Budaörsi Állatmenhelyre. A gazdija ideiglenesen hagyta a gondozóknál, amíg orvosi kezelésre kellett járnia.

 

budaorsiallatmenhely_ocsi4

Viszont a kezelések nem jártak sikerrel, így a gazdi már többet nem tudott visszajönni a kutyusáért.

Bokán Ildikó Kamaraerdőn lakik, és pont olyan kutyust szeretett volna, mint Öcsi. Látta a fotókat és elmondása szerint annyira szomorúnak és elesettnek tűnt rajta Öcsi, hogy nem is volt kérdéses, hogy őt fogja hazavinni.

Felkerestük az új gazdit és pártfogoltját, hogy megnézzük, hogyan is érzi magát Öcsi az új otthonában. Már érkezésünkkor érezhető volt a változás, hisz Öcsi a farkát csóválva, ugrálva fogadott minket. (A legutóbbi találkozásunk alkalmával még azért is könyörögni kellett, hogy felénk nézzen egy jobb kép kedvéért, még a jutalomfalat sem segített.)

Az új gazditól megtudtuk, hogy Öcsi szobakutya lett. Ágyban alszik, és három macskát is terrorizálhat, ha éppen úgy van kedve. Az egyik cicával már barátságot kötött, viszont azért még zajlik a beilleszkedés.

 

ocsi_uj_gazdaja

„Akinek nincs állata, az úgysem érti meg, hogy milyen kutya nélkül lenni. Erre van is egy jó mondás: lehet állat nélkül élni, de nem érdemes. Öcsi egy fantasztikus kiskutya. Szeret a kanapén aludni, szereti az embereket. Biztos, hogy nagy utazó lehetett, mert az oltási könyve tele volt buszjegyekkel. A gazdája biztos vitte mindenhová. Öcsin azt látom, hogy boldog. Már belakta a helyet, szerintem már tudja, hogy itt marad örökre. Amíg én élek, addig biztos mindig lesz, aki szeresse.”

 

ocsi_uj_gazdaja3

 

Állatmentor programunk ebben az évben sikeresen zárult. Bízunk benne, hogy jövőre is tudunk segíteni az elárvult kisállatoknak.

 

(Budaörsi INFÓ)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.