Közművelődési és sportdíjakat adtak át a Városházán

(Budaörs, 2015. november 04. – Budaörsi Infó) Ünnepi ülés keretében adta át Wittinghoff Tamás polgármester az idei közművelődési és sportdíjakat 2015. november 4-én. 

 

Hauser József Városi Közművelődési Díjban részesítette Budaörs Város Önkormányzata Ritter Imrét, a Budaörsi Német Nemzetiségi Önkormányzat volt elnökét, a magyarországi németek parlamenti szószólóját, valamint a Régiségbúvár Ifjúsági és Kulturális Egyesületet.

Testnevelési és Sport Díjban a BSC 1924 Kft. labdarúgó csapata és Szvitán Krisztina asztalitenisz szakosztályvezető részesült, Lendvay Dóra aerobikbajnok pedig a Városi Sport Díj Örökös Kitüntetettje címet vehette át.

 

 

 

Hauser József Városi Közművelődési Díj

 

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a város kulturális életének fejlődése érdekében végzett kiemelkedő munka elismerésére alapította a Hauser József Városi Közművelődési Díjat 2003-ban.

A Díjat annak a személynek, vagy szervezetnek ítéli oda a Képviselő-testület aki hosszú időn keresztül eredményesen tevékenykedett Budaörs város kulturális, közművelődési életében, munkássága, magatartása példaként állítható mindannyiunk elé.

A bronzból készült Emlékérem mellé díszoklevél jár, valamint az adományozottat a mindenkori minimálbér ötszöröse illeti meg.

A fentiek mellé a kitüntetett egy Budaörs címerrel gravírozott sorszámozott egyedi karórát is kap.

 

2015-ben a díjazottak:

RÉGISÉGBÚVÁR IFJÚSÁGI ÉS KULTURÁLIS EGYESÜLET (dr. Mester Edit)

RITTER IMRE (a BNNÖ volt elnöke, jelenleg a magyarországi németek parlamenti szószólója)

 

unnepi_testuleti_11_04 (4)

 

 

 

Testnevelési és Sport Díj

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a testnevelés és a sport területén kifejtett kiemelkedő és eredményes tevékenység megbecsüléseként alapította a Budaörs Város Önkormányzat Testnevelési és Sport Díját 2000-ben.

 

A Díj három kategóriában adományozható:

a) kiemelkedő hazai illetve nemzetközi sportteljesítményért, EGYÉNIBEN és CSAPATBAN

b) a város testnevelési és sportmozgalmában kifejtett sportmunkáért, sportolók felkészítéséért, az egészséges életmódra nevelés, vagy a testnevelés terén kimagasló szakmai, hivatalbeli tevékenységük során hosszabb ideje végzett kiemelkedő munkáért

A bronzból készült Emlékérem mellé díszoklevél jár, valamint az adományozottat a mindenkori minimálbér ötszöröse illeti meg.

A fentiek mellé a kitüntettek egy Budaörs címerrel gravírozott egyedi karórát is kapnak.

Egyéni sportoló: LENDVAY DÓRA (BDSE AerobikSzakosztály)

Csapat: BSC 1924 KFT. LABDARÚGÓ CSAPATA

Sportszervező: SZVITÁN KRISZTINA (BSC Asztalitenisz Szakosztályának vezetője)

 

unnepi_testuleti_11_04 (3)

 

 

A díjazottak

 

unnepi_testuleti_dijazottak

 

 

Ritter Imre

A BNNÖ korábbi elnöke, jelenleg a magyarországi németek parlamenti szószólója – Budaörsön született, Budaörsön él és dolgozik. Évtizedek óta azon munkálkodik, hogy Budaörs múltja, a régi budaörsi szokások mindenki számára hozzáférhetőek legyenek.

Mint az első Budaörsi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke folyamatosan segítette, támogatta városunkat és életben tartja az egykori sváb hagyományokkal rendelkező Budaörs értékeit.

Nagy szerepe volt Budaörsön a háború után lerombolt műemlék épületek helyreállításában is.  Az Önkormányzat segítségével is a BNNÖ felújította a Kálvária dombon a Keresztút stációit, megújult a Kálvária Kápolna, restaurálásra került az Ó-temető, újraépült a Kőhegyi-kápolna.67 év után segítségével és közreműködésével 2003-ban újra megrendezésre került a Kőhegyen a nagy múltú Budaörsi Passió,

Folyamatosan támogatja Budaörs város kulturális értékeit, a kezdetektől segíti a budaörsi Bleyer Jakab Helytörténeti Gyűjtemény – Heimatmuseum hagyományőrző tevékenységét

Önkormányzati képviselőként és mint a Pénzügyi bizottság elnöke sokat tett Budaörsért, a településen élő nemzetiségekért, valamint jó kapcsolatot ápol Budaörs testvérvárosával, Bretzfelddel is.

Komoly szerepet vállalt számos értékes, Budaörs jelenét és múltját hitelesen bemutató színvonalas kiadvány megjelentetésében.

Ritter Imre több évtizedes munkájával erősíti Budaörs város jó hírét, ápolja a régi Budaörs német nemzetiségi értékeit és segít abban, hogy ezek a kulturális értékek a ma élőkben emlékeket ébresszenek és továbbéljenek.

Mindezen érdemei alapján Budaörs Város Önkormányzata Hauser József Díjjal tünteti ki.

Gratulálunk!

 

unnepi_testuleti_11_04 (1)

Ritter Imre

 

 

Régiségbúvár Ifjúsági és Kulturális Egyesület

 

Dr. Mester Edit elnök által vezetett Régiségbúvár Ifjúsági és Kulturális Egyesület több mint 10 éve végez  kiemelkedő szakmai munkát a városban. Az Egyesület működteti, üzemelteti és tölti meg hónapról hónapra értékes programokkal a Városi Régészeti Kiállítást és a Csiki Pihenőkertet.

A Városi Régészeti kiállítás 2003-ben jött létre. Az Egyesület játékos és érdekes múzeumpedagógiai foglalkozásokon keresztül mutatja be a régi korok mindennapjait. A jeles napokhoz, ünnepekhez kapcsolódóan felelevenítik azok hagyományait, és ezek köré családoknak szóló rendezvényeket szerveznek.

A Csiki Pihenőkert és Árpád-kori Régészeti Park Budaörsön 2003-tól működik A rekonstruált régészeti objektumok mellett, a gyermekek, iskolák számára erdei-iskola és nyári tábor is működik.

Számos szakmai kiadványt szerkesztettek és adtak ki az önkormányzat segítségével.

2007-ben megrendezték a Régészeti Parkok Magyarországon tudományos konferenciát és bemutató napokat.

Városi rendezvények aktív résztvevői és szerepet vállalnak a testvérvárosi rendezvények megvalósításában is.Testvértelepülésekről és az ország számtalan pontjáról érkező gyermekeket táboroztatnak, megismertetve őket Budaörs és a magyarok történelmével.

Rendszeres résztvevői az országos jelentőségű Múzeumok Éjszakájának, a Kulturális Örökség Napjának ezáltal is a város jó hírét öregbítik.

Budaörs kulturális életében végzett kiemelkedő szakmai munkájukat az Önkormányzat Hauser József Városi Közművelődési Díjjal ismeri el.

Gratulálunk!

unnepi_testuleti_11_04 (6)

 

Lendvay Dóra

Budaörsi lakos, a Budaörsi DSE Aerobik Szakosztályának legeredményesebb versenyzője.

13 évesen beválogatták a magyar válogatott keretbe. Ötszörös magyar bajnok, sokszoros Magyar Kupa győztes és Diákolimpia bajnok.

Pest Megye Sportdíjával is kétszeresen kitüntetett sportoló (2009.,2010.). 2011-ben a Magyar Köztársaság jó tanuló-jó sportolója címet is elnyerte.

Budaörs Város Sportdíját eddig kétszer kapta meg (2007-ben és 2009-ben) és most harmadik alkalommal is. Ezért egyéni sportoló kategóriában elsőként veheti át a Városi Sport Díj Örökös Kitüntetettje címet. A Képviselő-testület 2013 évi döntése alapján e Címet – egy gravírozott dísztál formájában – az a csapat, vagy személy kapja meg, aki 3 alkalommal elnyerte Budaörs Város Sport Díját.

2009-ben és 2010-ben a Magyar Aerobik Szövetség két éven át a „Az év felnőtt női sportolójának” választotta.

2014-ben már harmadik felnőtt Világbajnokságán indult Mexikóban, ahol értékes 4. és 6. helyezést ért el a két csoporttal.

2015-ben az 1. Európa Játékokat, amelyet a kontinens „olimpiájának” is neveznek, júniusban rendezték meg Bakuban. Dóra a legjobb öt hazai versenyző között nyerte el a MOB támogatását és indult el ezen a versenyen, ahol sport történelmet írva a magyar sportaerobik csoport ARANYÉRMET szerzett.

Ezzel az eredménnyel Dóra megkoronázta 15éves pályafutását!

2015. október 10-11-én a Hungarian Open és Magyar Kupa döntőn, a felnőtt sportaerobik csoportban 1. helyezést ért el.

Tehetsége mellett kitartása és szorgalma példaként áll a többi versenyző előtt, mind a tanulásban, mind a sportban, amelyet a Képviselő-testület e díjjal ismer el.

Gratulálunk!

 

unnepi_testuleti_11_04 (7)

Lendvay Dóra édesanyja

 

 

A BSC 1924 Kft. labdarúgó csapata

 

A 2014-15-ös szezonban a budaörsi labdarúgó csapat bajnoki címet ért el az NB 3-as bajnokság Nyugati csoportjában, amivel ismételten jogot szerzett a nemzeti másodosztályú bajnokságban való indulásra.

A fiúk szinte végig vezetve a bajnokságot – hazai pályán veretlenül, a legtöbb gólt, valamint a legtöbb győzelmet szerezve – végeztek a tabella élén. A budaörsi csapat szenvedte el a legkevesebb vereséget – mindössze 2-öt 30 mérkőzés alatt. 63 rúgott és 19 kapott góllal a legjobb gólkülönbség is a csapat nevéhez fűződik.

Mindez pusztán a statisztika, ezen bőven túlmutat az a tény, hogy Budaörs városának ismét másodosztályú futballcsapata van, ami mind szakmailag, mind presztízsben óriási ismertséget, elismerést hoz városunknak és a város sportéletének. Idén 12 NB1-es és 16 NB2-es labdarúgó csapat van, tehát Budaörs csapata jelenleg a magyar labdarúgás közvetlen élmezőnyéhez tartozik. Olyannyira, hogy ezen a héten NB 1-es feljutó helyen áll a csapat. A jó szereplés eredménye az országos sport és közszolgálati televízió csatornákon és napilapokban való állandó jelenlét.

Budaörs felkerült a magyar labdarúgás térképére!

És a siker titka: a szerénység és az alázatosság, amivel hétről hétre mennek ki a fiúk a pályára. A csapat tagjai között saját nevelésű játékosok, utánpótlás válogatott játékosok, rutinosabb, NB1-et is megjárt labdarúgók vannak és hoznak olyan színvonalú sportszórakozást szurkolóiknak, nézőiknek, melyre joggal lehetünk nagyon büszkék!

Gratulálunk teljesítményükhöz és bizakodjunk abban, hogy ez a sikersorozat folyamata nem törik meg és további sok közös örömben lesz részünk!

 

varosi_testnevelesi_sportdij

unnepi_testuleti_11_04 (10)

 

Szvitán Krisztina

11 éve, 2004 óta a Budaörsi Sport Club tagja.

Évekig játékosként volt a női asztalitenisz csapat tagja, később csapatkapitánya, játékosként volt részese az első magyar bajnoki címnek. Már ezekben az években is rengeteget segített a szakosztály körüli szervezői munkában.

2012 óta az Asztalitenisz Szakosztály vezetője. Az Ő nevéhez fűződik a Budaörsi Iskolai Pingpong program elindítása, a szakosztály első Európa-bajnoki címe, a Bajnokok Ligája döntő, számos magyar bajnoki cím egyéniben, és a női csapat 2013-ban elért második, valamint az idén, 2015-ben elért harmadik magyar bajnoki címe.

Főszervezője volt a Budaörsön megrendezett Felnőtt Országos Bajnokságnak, a TOP 12 Bajnokságnak, a Budaörsi Pingpong Fesztiválnak és több hazai rendezésű nemzetközi csapatmérkőzésnek, válogatott mérkőzéseknek.

A szakosztály összesen 80 sportolójának a képviseletét látja el az országos, és adott esetben a nemzetközi sportági szakszövetségeknél. Folyamatosan tartja a kapcsolatot a helyi és az országos médiával, a szakosztály támogatóival.

Vezetésével a budaörsi pingpong Magyarországon a legelőkelőbb helyet foglalja el, és komoly szinten jegyzik Európába élvonalában is.

Az Asztalitenisz Szakosztály vezetése mellett komoly szerepet vállalt a BSC rendezvényeinek megszervezésében is.

Munkáját ezzel a Díjjal ismeri el a Képviselő-testület.

Gratulálunk!

 

szvitankrisztina

Szvitán Krisztina

 

 

(Budaörsi Info/forrás: budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.