Három hónappal meghosszabbították Galambos Lajos és társa előzetes letartóztatását

Három hónappal meghosszabbította a lopással és vesztegetéssel gyanúsított Galambos Lajos zenész és társa előzetes letartóztatását az illetékes járási ügyészség indítványára csütörtökön a Budaörsi Járásbíróság nyomozási bírája – közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel.

 

Gyugyi Csilla tájékoztatása szerint a mostani, nem jogerős döntés alapján mindkét gyanúsítottnak legalább 2016. január 24-éig előzetesben kell maradnia.

A járásbíróság szeptember 24-én rendelte el egy hónapra a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész és két társa (közöttük a zenész felesége) előzetes letartóztatását, majd fellebbezésük nyomán október 2-án a Budapest Környéki Törvényszék megszüntette a feleség elleni kényszerintézkedést, és elrendelte szabadlábra helyezését, mert esetében hiányzik a szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény megalapozott gyanúja.

Az ügyben érintett Galambos Lajos és a harmadik gyanúsított esetében helybenhagyták az elsőfokú bíróság végzését, így ők előzetesben maradtak, illetve a csütörtöki, nem jogerős határozat szerint maradnak is január 24-éig.

Az ügyészség korábban azt közölte, hogy a nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken át méretlenül vételezték az áramot, a vizet és a gázt, majd megvesztegették az ellenőröket

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.