Budakeszin raboltak

Két férfit elfogtak, harmadik társukat még keresik a rendőrök. A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 13010-2928/2015. bűnügyi számon folytat eljárást rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K. Tibor 31 éves budakeszi lakos és M. Zsolt 29 éves érdi lakos ellen. A gyanúsítottak harmadik társát azonosították, őt még keresik a rendőrök.

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a három férfi 2015. október 7-én 14 óra körüli időben bement egy budakeszi üzletbe, ahol a tulajdonost a falnak lökték, majd egy rendőrségi igazolványra hasonlító tokot felmutatva, rendőri eljárást színlelve a sértettet a földre szorították és átkutatták a ruházatát. Ezt követően eltulajdonították a mobiltelefonját, a készpénzét, valamint a napi bevételből származó pénzösszeget is.

A cselekmény elkövetése után mindhárman sietve távoztak az üzletből, beültek egy, a közelben parkoló piros színű, ismeretlen típusú és forgalmi rendszámú személygépkocsiba és elhajtottak.

Az üzletben lévő biztonsági kamera felvételei és az adatgyűjtés eredményeként a nyomozók azonosították a bűncselekményt elkövető férfiak egyikét, akinek a nyomozóhatóság elrendelte a körözését.

 

K. Tibort és 29 éves társát 2015. október 8-án 18 óra körüli időben Pomázon fogták el a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai. A két férfit a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki őket.

 

Az eljárás során a Budaörsi Rendőrkapitányság munkatársai azonosították a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható harmadik férfit is. Kónya Miklós (született: Budapest, 1987. március 6.) budapesti lakost még keresik a rendőrök.

A férfi körülbelül 170 centiméter magas, átlagos testalkatú. A bűncselekmény elkövetésekor kopott farmernadrágot és sötét árnyalatú mellényt viselt.

elkoveto

A Budaörsi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki Kónya Miklós tartózkodási helyéről, vagy a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 06-1-236-28-83-as telefonszámot, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111“Telefontanú” zöld számán (h.-cs.: 8-16, p.: 8-13), vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.