A szépkorúak köszöntése – Idősek Világnapja Budaörsön (fotók)

(Budaörs, 2015. október 2. – Budaörsi Infó) Az Idősek Világnapja alkalmából 2015. október 1-jén a Jókai Mór Művelődési Központban immáron hagyományosan az idősebbeket ünnepeltük.

 

 

Az ünnepség nyitányaként Szilágyi Domokos: Őszirózsák című versét a Kesjár Csaba Általános Iskola 8. osztályos tanulója – Hortobágyi Anna szavalta el, felkészítő tanára Schenkné Zöldi Erzsébet volt.

 

idsoekvilagnapja12

Hortobágyi Anna

 

Az eseményen jelen volt Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere, Kálóczi Imre alpolgármester, a képviselő-testület megjelent tagjai, Kövesdi Gabriella, a Szociális és Egészségügyi Iroda vezetője, a városi intézmények és civil szervezetek vezetői, a Nyugdíjas klubok vezetői, az elmúlt években köszöntött szépkorúak, és természetesen nagyon sokan maguk az ünnepeltek.

 

idsoekvilagnapja11

idsoekvilagnapja10

Wittinghoff Tamás ünnepi beszédet mondott és köszöntötte a legidősebb nyugdíjast a teremben, Tóth Bélánét, aki 2015. május 24-én ünnepelte 94. születésnapját.

 

idsoekvilagnapja9

 

Tóth Béláné (született Gazsó Mária) Szadán született 1921. május 24-én. Édesapja vasúti dolgozó volt, édesanyja háztartásbeli. Mária néni 1945-ben házasodott meg, három gyermeke, hat unokája és két dédunokája van. 25 éve cserélte budapesti lakását budaörsire.

A Szabadföld című újságnál dolgozott újságíróként kb. 30 évig. 70 éves korában ment nyugdíjba. A családban több pedagógus is van, legidősebb fia az Illyés Gyula Gimnázium igazgatója volt, jelenleg már nyugdíjas.

Fia mellett 6 unokája közül is három tanár. Mária néni nagyon családcentrikus. Nagyon sokat olvas, gyönyörűen varr, 80 éves korában megtanulta a patchwork foltvarrást. Szeret keresztrejtvényt fejteni és érdekli a politika.

További sok boldogságot és egészséget kívánunk.

 

idsoekvilagnapja13

Tóth Béláné

 

A köszöntés után Bányai Márton nótaénekes, a Nótasztár 2014 évi győztese lépett fel a jelenlévők nagy örömére.
Bányai Márton 2005-ben indult el a hivatásos nótaénekesi pályán, számos jótékonysági nótaműsoron vett részt, kezdve Művelődési házaktól, az idősek otthonáig, kisebb rendezvényektől a nagyszabású nótaműsorokig.

 

idsoekvilagnapja6

Bányai Márton

 

idsoekvilagnapja3

idsoekvilagnapja4

idsoekvilagnapja5

Majd ezt követte a Budaörs Néptáncegyüttes műsora.
A Széll Kulturális Egyesület-Budaörs Néptáncegyüttes 1999-es megalakulása óta számos budaörsi, haza és külföldi rendezvényen jelen van. Munkájuk során több ezer fiatal ismerkedett meg a néptánccal és népzenével. Művészeti vezető-koreográfus: Széll Márta néptáncművész.

 

idsoekvilagnapja2

Budaörs Néptáncegyüttes

 

 

idsoekvilagnapj1jj

 

A műsorokat követően pogácsával és édes süteményekkel vendégelték meg a nyugdíjasokat, majd pedig egy szál virággal köszöntek el tőlük. Budaörsön nyugdíjasnak lenni is jó.

 

idsoekvilagnapj1533

idsoekvilagnapj1223

idsoekvilagnapj112

idsoekvilagnapja117 idsoekvilagnapja14

idsoekvilagnapj152

idsoekvilagnapj116

idsoekvilagnapj22

idsoekvilagnapj20

idsoekvilagnapj19

idsoekvilagnapj15

15

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.