Broadway Fesztivál pénteken és szombaton a Budapesti Operettszínház előtt

Zenés-táncos hétvégére várja a közönséget a Budapesti Operettszínház, amely pénteken és szombaton ismét megrendezi a Broadway Fesztivált a Nagymező utcában felállított szabadtéri színpadon. A teátrum a szombati Színházak éjszakáján is részt vesz.

 

A péntek délután kezdődő Broadway Fesztivál házigazdája Szinetár Dóra és Kerényi Miklós Máté. A szezonnyitó fesztiválon különleges produkciók várják a közönséget a zenés színház sztárjainak fellépésével. Az eseményen többek között Szulák Andrea, Janza Kata, Dolhai Attila és Szabó P. Szilveszter is színpadra lép – olvasható a színház MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

A színház honlapján megtalálható program szerint pénteken délután Ikercsillagok éve címmel ízelítőt kaphatnak az érdeklődők a Budapesti Operettszínház 2015-2016-os évadának repertoáron lévő előadásaiból és új bemutatóiból: a Csínom Palkó, a Marie Antoinette, a 100 éves Csárdáskirálynő, az Én, és a kisöcsém, a Sybill, a Denevér, a Fame és A Farmerkirály című produkciókból.

Ezt követően este 20 órától Hol volt, hol nem volt. – rég volt! címmel a társulat szólistái válogatnak régi kedvenc előadásokból, amelyek már nem szerepelnek az Operettszínház repertoárján. Részletek hangzanak el többek között az Elisabeth, a Hegedűs a háztetőn, A muzsika hangja, a Rudolf és a West Side Story című produkciókból.

Szombaton délután 15 órakor kezdődik Musicalmesék címmel Kékkovács Mara és Vágó Bernadett zenés gyermekműsora, ezután a Pesti Broadway Stúdió és az Operett Akadémia növendékeinek műsorát láthatja a közönség, majd bemutatkozik a The SunCity Rockets formáció, Veréb Tamás és zenekara: Lovas Bence, Somodi Áron és Temesvári Gergő.

Junior Koncert címmel a Fame című előadás ifjú zenekari tagjainak új formációja lép a színpadra, majd Activity-vetélkedő következik az Operettszínház sztárjaival. A programsorozat zárásaként este Tévedések?! – Kedvenc el nem játszott szerepek és egyéb furcsaságok címmel lépnek színpadra a társulat tagjai.

A Budapesti Operettszínházban pénteken, 18-án este mutatkozik be Peller Károly és Peller Anna főszereplésével a megújult Mágnás Miska című előadás a közönségnek. A Verebes István rendezésében 2002-ben bemutatott darabot – Szirmai Albert, Bakonyi Károly és Gábor Andor operettjét – az idei évadban felújítva, új beállókkal tűzi műsorára a színház.

Szombaton a Budapesti Operettszínház is részt vesz a Színházak éjszakája programsorozaton. Éjfél után hat fővárosi színház színészei lépnek fel a teátrumban.

A Színházak éjszakája programján délelőtt az Oszi Boszi és az Ördögök című Zenés gyermekműsor szerepel, délután pedig többek között Fame-tánctanításon vehetnek részt az érdeklődők a produkció koreográfusával Balogh-Barta Viktóriával, és a kulisszák mögé is betekintést nyerhetnek. Este Janza Kata és Szabó P. Szilveszter műsorát és az Operett Akadémia előadását, a Mária főhadnagy című produkciót is láthatja a közönség.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.