Rendes magyar billentyűzet androidra (letöltés a cikkben)

(Budaörs, 2015. július 31. – Budaörsi Infó/Kiszámoló) Az okostelefonok pici kijelzőin kínszenvedés volt gépelni, különösen az olyan sok karaktert használó nyelveken, mint a magyar. Ezért készítettek mindenféle okos billentyűzetet, ami megpróbálta kitalálni (több-kevesebb sikerrel), mit is akarunk írni vagy megoldották, hogy némi trükközéssel, de előhívhassuk az ékezetes betűket.

 

Az idő múlásával az egérmozi méretű kijelzők elkezdtek hízni és megjelentek a tabletek is.

Az egyre nagyobb kijelzők adta lehetőséget azonban nem követte a billentyűzetek változása.

Nagyon gyakran szükségem lett volna egy normális magyar billentyűzetre, ahol minden ott van, ahol lennie kell, nem eldugva, elvarázsolva és nem akarja helyettem kitalálni, hogy mit is akarok írni.

Próbálkoztam külső fizikai billentyűzettel, de nem volt egy élmény se cipelni, se összedugdosni a tablettel.

Egyszer véletlenül belebotlottam az igazi virtuális billentyűzetbe, ami egy az egyben a számítógép klaviatúráját adja vissza, minden ott van, ahol lennie kell. Kurzormozgató nyilak, ékezetes betűk, minden a helyén van.

Működik a CTRL+A, CTRL+C és a CTRL+V is, teljesen olyan, mintha rendes billentyűzeten gépelnél.

A @ ugyanúgy Alt Gr+V, mint az asztali gépen és a többit is ott találod a helyén, legyen az $, &, §, % vagy bármilyen egyéb speciális karakter.

Egyszerűen mesés vele dolgozni, már persze csak akkor, ha legalább 8-9 collos átmérőjű tableten próbálod használni vízszintes üzemmódban.

Én nagyon megörültem neki, azóta meg is vettem a fizetős verziót, valami 6-700 forintba került. (Az ingyenes verzió is teljes értékű, de feldobál valami kellemetlenkedő ablakot néhány percenként.)

Mivel sokat kerestem ilyen alkalmazást, de nem találtam, ezért gondoltam, hogy megosztom veletek, hátha te is ilyen cipőben jársz.

Egyébként külön öröm, hogy kiderült, magyar fejlesztésről van szó.

A magyaron kívül a fontosabb európai nyelvek kiosztása is megtalálható a programban, remélem hamarosan még több karakterkiosztás lesz elérhető.

Tud makrókat kezelni és még pár okosságot.

Ha gyakran gépelnél nagyobb méretű tableten, szerintem próbáld ki ezt is.

Az ingyenes verzió innen tölthető le, a fizetős pedig innen.

 

(Budaörsi Infó/Kiszámoló)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.