Képviselő-testületi ülés volt Budaörsön – Kálóczi Imre és a Fidesz

(Budaörs, 2015. július 29. – Budaörsi Infó) 2015. július 29-én rendkívüli testületi ülés volt Budaörsön. Naivak voltunk, amikor azt gondoltuk, hogy a nyári szabadságok tompítják majd a helyi fideszesek és Budaörs Város polgármestere közötti feszültséget, de a helyzet egy újabb meglepő fordulattal fokozódott. 

 

 

A választások óta már sok mindent hallhattunk a testületi üléseken arról, hogy a helyi Fidesz képviselői milyen módszerekkel kívánják rossz színben feltüntetni Wittinghoff Tamást.

A ciklus elején még arról volt szó, hogy a képviselők türelmi időt kapnak, hogy megszokják az új helyüket, majd a polgármester többször elmondta, hogy ő egy nyugodt és kiegyensúlyozott testületet és csapatmunkát szeretne ahelyett, hogy egymás ellen dolgoznak a városi vezetők.

A helyi Fidesz és a polgármester közötti ellentét talán akkor vált a leginkább szembetűnővé, amikor a Máriavölgy utcai tüntetésnél a polgármester a beszédét követően nem adta át a hangosbeszélőt a Fidesz helyi vezetőjének Nagy Sándor Andrásnak.

A helyzet azóta csak egyre mérgesedik a két oldal között.

Többször olvashattunk a forgalomszámlálási adatok hitelességét megkérdőjelező írásokat is a helyi Fidesz tollából.

A budaörsi „gödör-ügy”-ről is többször hallhattunk. A környékbeli lakosok egy csoportja korábban szerkesztőségünkhöz is fordult ebben az ügyben,

Levélben pontokba szedve cáfolták Wittinghoff Tamás polgármester korábbi képviselő-testületi ülésen elhangzott állításait. Mártonffy István főépítész akkor elmondta, hogy Budaörs város Önkormányzata és annak Polgármesteri Hivatala nem rendelkezik sem illetékességgel, sem hatáskörrel az ügyben.

Ezt a problémát gumicsontnak nevezte a polgármester, amit a helyi Fidesz dobott a médiának.

 

A közelmúltban a helyi Fidesz szervezete közleményt adott ki, amiben arról olvashattunk, hogy a polgármester miután felvette másfélmiliós jutalmát elment a Balatonra „hajókázni”, akkor, amikor bevallottan minden szektorban a városban megszorításokra van szükség.

Most a „Jutalom vagyok” óvoda ügye került ismét terítékre.

Az óvoda megnyitásával, illetve meg nem nyitásával az egyik országos televízió is foglalkozott. A riportban elhangzottak szerint, azért nem nyithatott meg az óvoda, mert a polgármester szomszédságában helyezkedik el.

Az önkormányzat arra hivatkozik, hogy az épület nem óvodának, hanem családi háznak minősítve épült, és ezért Budaörs önkormányzata az Építésügyi hatóságokhoz fordult, ahol elsőfokon elutasították a kérelmüket. Jelenleg már bírósági ügy van folyamatban az óvodával kapcsolatban, így a probléma még nem oldódott meg.

A mai testületi ülésen Löfler Dávid fideszes képviselő rákérdezett, hogy ez a Levendula utcai óvoda mikor fog megnyitni, erre válaszul a polgármester helyre tette a képviselőt.

Wittinghoff Tamás elmondta, hogy annyi hazugságot halmoztak fel mostanában a fideszesek, hogy azok már választ sem érdemelnek. Megjegyezte, hogy már szinte minden testületi ülésen azzal szembesül, hogy vannak „ócska alakok” akik politikai előnyt próbálnak kovácsolni abból, hogy őt rossz színben tüntetik fel.

Ekkor még azt gondolhattuk, hogy a szokásos ‚wittinghoffos riposzt’ után, a Fidesz újabb közleményére várnunk kell a következő testületi ülésig, azonban ezt a történtek megcáfolták.

Kálóczi Imre alpolgármester – aki az előző ciklusban a Fidesz színeiben képviselte a várost –, Löfler Dávid felszólalására és a polgármester kiegészítésére reflektálva kijelentette, hogy ő „tudatosan próbálja kiírtani az ügyeskedőket” a városban.

„Csalódott vagyok, hogy vannak olyan képviselők, akik ilyen ügyek mögé állnak.”

Wittinghoff Tamás a testületi ülésen sokszor azzal érvel, hogy mivel az alpolgármester fideszes, ezért a testületben ülő többi jobboldali képviselő bátran egyeztessen vele, ha szeretnének egy problémát megoldani vagy kérdésük lenne.

Ezek után kíváncsiak leszünk arra, hogy a fideszes képviselők szívesen értekeznek-e majd az alpolgármesterrel.

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.