Műszaki cikket veszel? Alkudj nyugodtan!

(Budaörs, 2015. július 19. – Budaörsi Infó/Kiszámoló) Az lett a konklúzió, hogy olyan drága a műszaki termékek biztosítása, hogy ablakon kidobott pénz a vételár negyedéért-harmadáért további egy-két év garanciát vagy balesetbiztosítást vásárolni.

 

Főleg telefonra, tabletre, notebookra drága móka ez. Pont azokra, amik könnyen elromlanak és amiket megérné baleset ellen is biztosítani.

Ez alól egy kivétel volt: az Euronics termékbiztosítása, ami 5 év teljes garancia és balesetbiztosítás, 150 ezer forintig mindenre csak 9,990 Ft. Telefonra éppúgy ennyi, mint tévére vagy mosógépre.

Ennyit szerintem megér, hogy öt évig nyugodtan tönkremehet a tévéd, vagy elejtheted a telefonodat, kapsz helyette egy másikat. (A mai tévéket állítólag nem nagyon lehet javítani költséghatékonyan, a panelcsere sem sokkal olcsóbb, mint egy új tévé.)

Úgyhogy amikor az anyósomék tévét akartak venni, evidens volt, hogy az Euronicsnál fogjuk megvenni.

Csakhogy a kinézett tévé az Auchanban pár ezer forinttal olcsóbb volt. (Ezzel együtt is jobban megértve volna az Euronicsnál a sokkal olcsóbb biztosítás miatt.)

Mivel már jártam így máskor is, most sem aggódtam az ár miatt, hanem vittem magammal az Auchan reklámújságát.

Megnéztük a tévét és kerek-perec megmondtam az eladónak, hogy nézze meg, az Auchanban ugyanez a tévé ennyivel olcsóbb, ezért csak akkor viszem el, ha ők is odaadják ennyiért.

A szeme sem rebbent, mondta, hogy semmi akadálya, csak adjam oda az újságot, hogy lefénymásolhassa az oldalt, mert meg kell mutatnia a főnöknek, miért adta oda olcsóbban.

Mint mondottam, nem ez volt az első eset, hogy azért engedtek a műszaki cikkeknél, mert a konkurenciánál olcsóbb volt ugyanaz és ezt tudtam bizonyítani is.

Ezért te is nyugodtan alkalmazd ezt a technikát, ha valamiért az adott boltban akarod megvenni a terméket, de máshol olcsóbb. Persze azért azt tudd, hogy műszaki cikkeken nincs 20-40%-os haszonkulcs, így túl sokat nem tudnak és nem is akarnak engedni.

 

(Budaörsi Infó/Kiszámoló)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.