Valótlan tartozást követeltek a sértetten

A budakeszi rendőrök két férfit fogtak el egy helyi boltban, akik csalással próbáltak pénzhez jutni. A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt R. Tibor 30 éves budapesti és K. Tibor 30 éves budakeszi lakos ellen.

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2015. július 10-én a kora délutáni órákban R. Tibor egy budakeszi csempeboltban – szolgálati igazolvány és jelvény nélkül, egy kézi rádióval – nyomozónak adta ki magát. A férfi egy bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogott személyként vezette be az üzletbe a 30 éves társát, akinek a kezén egy valódinak látszó játék bilincs volt és ezt egy pulóverrel takarta el. R. Tibor közölte az üzletben lévő eladóval, hogy a 30 éves férfinál megtalálta a sértettől eltulajdonított és a nevére szóló személyes okmányokat, bankkártyát.

A bolt eladója előző nap valóban lopás áldozata lett, így a gyanúsítottnál a sértettől eltulajdonított valódi okmányok és bankkártya volt, melyeket a férfi elővett és a pultra helyezett.

 

K. Tibor ekkor közölte az eladóval, hogy tartozik neki, mely összeget a magát nyomozónak kiadó férfi megpróbálta elkérni azzal, hogy arra a rendőrségi eljárásban a körülmények tisztázásáig szükség van és le kell foglalnia. A gyanúsítottak ezzel a kitalált történettel és a hatósági eljárás színlelésével próbálták meg tévedésbe ejteni a sértettet, aki tagadta, hogy tartozása lenne és mivel gyanússá vált neki a „rendőri intézkedés”, értesítette a rendőrséget.

 

Az üzletbe érkező budakeszi járőrök elfogták a két csalót, így vagyoni kár nem keletkezett. K. Tibort és R. Tibort a rendőrök a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállítottak, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket. A büntetőeljárást ellenük – szabadlábon hagyásuk mellett – a Budaörsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.