A bűncselekmények és a károk többsége megelőzhető

(Budaörs, 2015. július 16. – Budaörsi Infó) A bűncselekmények és a károk többsége megelőzhető, csak oda kell figyelnünk néhány fontos részletre. A cikkben olvassák el, hogy mi az a nyolc dolog, amelynek szem előtt tartásával elkerülhetjük, hogy bűncselekmény áldozataivá váljunk.

 

A trükkös tolvajok, besurranó bűnözők a nyári időszakban sem pihennek. Ha idegenek csengetnek be és valakit keresnek, valamilyen szolgáltatást ajánlanak, netán rosszullétet színlelnek, vagy valamilyen apróságot kérnek, ne engedje be őket a lakásba! A „hivatalos személyektől” is kérje el az igazolványukat!

 

Amennyiben elutazik, kérje meg barátját, ismerősét vagy egy jól ismert szomszédját, hogy ürítsék a postaládát. Távolléte idején célszerű időkapcsoló programozásával beállítani a világítást, hogy ne tűnjön fel a betörőknek: üres a lakás!

 

A közösségi oldalakon megosztott információk is ötletet adhatnak a lopások, betörések elkövetéséhez. A betörések elkerülése érdekében csak akkor osszon meg utazásáról képeket, pontos információkat, ha biztos benne, hogy azokat valóban csak a szűk baráti köre látja, vagy halassza az élménybeszámolót a visszaérkezése utáni időszakra.

 

A legtöbb betörő, tolvaj az ajtón, ablakon át hatol be a lakásba, ezért a nyílászárók védelme a legfontosabb! Ez persze vonatkozik a pince, a padlás, a kamra és a garázs ajtóira, ablakaira is. A fémredőnyök, valamint a betörést megnehezítő fóliák is jó szolgálatot tehetnek.

 

Felszerelhet helyi hang- és fényjelzést adó riasztórendszert, amelyre hívja fel a szomszédban lakók figyelmét. Ennél is jobb megoldás az úgynevezett távriasztás, amikor a riasztórendszert távfelügyeletbe is bekötik, így amennyiben behatolást észlel a rendszer, akkor a központ azonnal járőrt küld a helyszínre.

 

Az épületszerkezetek nem örök életűek, így rendszeres karbantartást igényelnek. A kisebb sérülések időbeni javításával megelőzheti a vihar vagy felhőszakadás által okozott károkat.

 

Mindig figyelje a meteorológiai előrejelzéseket! Nagyobb viharok érkezése előtt helyezze biztonságba kerti bútorait, értékeit, álljon biztonságos helyre autójával!

 

Feltétlenül kössön megfelelő biztosítást! A lakásbiztosítás segítséget jelenthet betörés, besurranás, vihar, tűz és más természeti események okozta károk esetén is. Mindig olvassa el figyelmesen, hogy milyen kiegészítő biztosításokra lehet szüksége!

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.