Illegálisan működő fémtelepet lepleztek le a pénzügyőrök Pest megyében

Tizenöt tonna színesfémet, illetve fémhulladékot foglaltak le a pénzügyőrök egy Pest megyei településen működő illegális fémtelepen – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vasárnap az MTI-vel.

 

A tájékoztatás szerint a pénzügyőrök ellenőrzést tartottak a telephelyen, ahol csaknem 11 tonna színesfémet, többek között nyúzott réz és alumínium ipari kábeleket, égetett rézkábeleket és egyéb réz hulladékokat tároltak. Kiderült, hogy a helyszínen két fémkereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozás működik, azonban ehhez semmiféle engedéllyel nem rendelkeznek.

Miközben tartott az ellenőrzés megérkezett a telephelyre egy tehergépkocsi, amelyen több mint 4300 kilogramm réz fémhulladék volt.  A gépjármű vezetője nem tudta igazolni a szállítmány eredetét – tették hozzá.

A közlés szerint a pénzügyőrök megállapították azt is, hogy az egyik gazdálkodónak 271 millió forintos adótartozására is van.

A több mint 15 ezer kilogramm színesfémet, illetve fémhulladékot lefoglalták és több mint 68 millió forint bírságot szabtak ki. Az adótartozás ügyében adóigazgatási eljárás indult.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.