A budaörsi lányok ellenfelei a kézilabda NB I-ben – Kialakult az élvonal mezőnye

Eldőlt, hogy mely csapatok indulnak a kézilabda NB I-ben: a nőknél 12, a férfiaknál 14 résztvevő lesz.

 

A szövetség csütörtökön jelezte, hogy a nevezéseket követően az elnökség elfogadta a szakmai és versenybizottság előterjesztését a 2015/16-os szezon bajnoki besorolásairól.

 

A résztvevők:

 

női NB I:

FTC-Rail Cargo Hungaria, Győri Audi ETO KC, Érd, Dunaújvárosi Kohász KA, Siófok KC-Galérius Fürdő, Fehérvár KC, DVSC, Békéscsaba, Ipress Center-Vác, Mosonmagyaróvár, Budaörs, MTK

 

férfi NB I:

MVM Veszprém, MOL-Pick Szeged, Grundfos Tatabánya, Csurgó, Balatonfüred, Orosháza, B. Braun-Gyöngyös, Mezőkövesd, Cegléd, PLER-Budapest, Balmazújváros, Komló, Eger Eszterházy SZSE, Vác

 

A szövetség múlt havi döntése szerint a gyengébbik nemnél az alapszakaszt követően a legjobb nyolc együttes jut a negyeddöntőbe, amelyben az első helyezett a nyolcadikkal, a második a hetedikkel, a harmadik a hatodikkal, míg a negyedik az ötödikkel találkozik. A győztes csapatok az elődöntőben, a negyeddöntők vesztesei az 5-8. helyért folytatják. A negyeddöntőtől kezdve minden szakaszban oda-visszavágó alapon dől el a továbbjutás, illetve a helyezések sorsa. Minden párharcban az alapszakaszban jobban szerepelt gárda lesz az első meccs pályaválasztója. Mostanáig a legjobb négy jutott a rájátszásba, ahol a párharcok az egyik fél második győzelméig tartottak.

Az új idényben a 9-12. helyért a csapatok az alsóházban – egymás elleni eredményeik továbbvitelével – hatfordulós rájátszásban döntik el a bajnoki helyezések sorsát.

A férfi NB I-ben annyi a változás, hogy nem lesz döntős sorozat, illetve a létszámot 12-ről 14-re emelték, ugyanis a legutóbbi idény valamennyi résztvevője az élvonalban folytathatja szereplését, valamint indulási jogot szerzett az NB I/B keleti és nyugati csoportjának bajnoka is.

A SEHA Ligában is induló, bajnoki címvédő MVM Veszprém az alapszakaszban nem szerepel, így a 13 csapat mindegyike 24 mérkőzést játszik, melynek végén az öt legjobb a Veszprémmel kiegészülve tízfordulós rájátszásban dönti el a bajnoki helyezéseket.

Az alapszakasz 6-13. helyezettjei pedig a bajnokság 7-14. helyéért körmérkőzéses rendszerben küzdenek meg bónuszpontokkal indulva.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.