Hétvégi házakba törtek be

A 39 éves gyanúsított ellen vádemelési javaslattal zárult a nyomozás. A Budaörsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott kifosztás bűntett és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Sz. Tamás 39 éves pécsi lakos ellen.

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2014 novemberében – a tulajdonos tudta és engedélye nélkül – beköltözött egy törökbálinti hétvégi házba, aminek kapuját egy lánccal és lakattal lezárta. A házat így sajátjaként használta több hónapon keresztül. A tulajdonos hozzátartozója 2015. május 18-án kint járt a telken és az ott tapasztaltakat jelentette az egyik körzeti megbízottnak.

 

A törökbálinti járőrök Sz. Tamást a hétvégi házban 2015. május 19-én éjszaka elfogták és a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították. A rendőrök a házkutatás során több, feltehetően bűncselekményből származó okmányokat és egyéb értékeket találtak.

 

A nyomozás során beszerzett adatok alapján a 39 éves férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2015. május 13-án 20 óra és 20 óra 30 perc közötti időben egy Budapest és Törökbálint között közlekedő buszon az alvó sértettől elvette a válltáskáját, amiben személyes okmányok, ruházat, kézpénz és mobiltelefon volt. A rendőrök a hétvégi házban megtalálták a sértett személyes okmányait. Továbbá a gyanúsított a jelenlegi adatok szerint 2015. március 8. és május 19. közötti időszakban Törökbálint területén összesen tíz bűncselekményt követett el. A férfi betört több hétvégi házba, ahonnan csaptelepeket, étkészletet, szerszámokat, élelmiszert és ruhákat tulajdonított el. Egy esetben megrongálta a falban lévő vízvezetéket is.

 

A budaörsi nyomozók a férfit bűnügyi őrizetbe vették, az illetékes bíróság pedig 2015. május 21-én elrendelte az előzetes letartóztatását.

 

A gyanúsított ellen folytatott büntetőeljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.

torokbalint_5_0 (1)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.