BKK: csütörtökre is áthúzódik a helyreállítás – Fennakadások lehetnek a közlekedésben

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azt közölte, hogy a szerdai vihar a felsővezetékekben és az elektromos berendezésekben jelentős károkat okozott, amelyek felszámolása és a helyreállítás csütörtökre is áthúzódik.

 

A központ szerda este a Facebook-oldalán azt írta, jelenleg is több mint harminc vonalon vannak fennakadások a felsővezetékeket leszakító kidőlt fák és oszlopok, illetve a sok csapadék miatt. Buszok átcsoportosításával igyekeznek mindenhol biztosítani a közösségi közlekedést, de a kármentés a közutakra került akadályok és torlódások, valamint a várható újabb viharok miatt továbbra is ritkább követési időre és hosszabb menetidőre kell számítani.

A legtöbb gondot az utakra, a villamos- és trolivezetékekre dőlt fák miatti felsővezeték-szakadások okozzák. A BKK kéri az utasokat, hogy elindulás előtt tájékozódjanak az aktuális változásokról a társaság Facebook-oldalán, valamint a BKK Info webes és mobilalkalmazáson.

Mint írták: a 3-as metró, a H6-os, a H7-es, a H8-as és a H9-es HÉV ismét a teljes vonalon jár.

A leszakadt felsővezetékek helyreállítása miatt viszont a 72-es, a 77-es, a 80A, a 81-es és a 82-es trolibusz helyett a teljes vonalon, a 74-es trolibusz helyett a Rózsák tere és a Csáktornya park között pótlóbusz közlekedik.

Ugyancsak pótlóbusz jár a 3-as villamos helyett a Gubacsi út/Határ út és Kőbánya alsó vasútállomás (Mázsa tér) között, a 41-es villamos helyett Budafok kocsiszín és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között, az 51-es villamos helyett a Gubacsi út/Határ út és a Nagysándor József utca között, valamint az 52-es villamos helyett a Határ út és Pesterzsébet, Pacsirtatelep között.

Törökbálinton a 88-as, a 140-es, a 140B és a 172-es autóbusz módosított útvonalon közlekedik, nem érinti az Ady Endre utca megállóhelyet, valamint a XXII. kerületben a Háros utcát, a Liszt Ferenc utca kereszteződése után villanyoszlopok kidőlése miatt az 58-as, a 141-es és a 158-as autóbusz módosított útvonalon közlekedik, a Liszt Ferenc utca megállóhelyet áthelyezték.

A közösségi közlekedési változásokról és a kedvenc járatokról folyamatosan frissülő, személyre szabott információk érhetők el mobiltelefonon a BKK Info alkalmazáson keresztül, valamint a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen – írta közleményében a BKK.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.