A repülőjegy ára dönti el az úti célt egy felmérés szerint

A magyarok jelentős része ott nyaral, ahová olcsón talál repülőjegyet, és igyekszik a kézipoggyászba beleférni – derült ki az easyJet legfrissebb, online felméréséből.

 

A diszkont légitársaság szerint a felmérés amellett, hogy rámutat a magyarok árérzékenységére, azt is bizonyítja, hogy a fapados járatok bővülése is formálja az utazók szokásait.

A felmérés eredménye szerint a 3200 megkérdezett 54 százaléka évente legalább 1-2 alkalommal utazik a felhők felett. A válaszadók 29 százaléka általában pár napra, 54 százaléka pedig egy hétre csomagol, a tíz napnál hosszabb utazásokra viszont már kevesen vállalkoznak.

Az úti cél kiválasztásánál leginkább a kíváncsiság motivál: a válaszadók több mint fele olyan helyre utazik, ahol még nem járt azelőtt. A magyarok egyharmada a kedvező árú repülőjegyekre vadászik, tehát a fapados légitársaságok aktuális áraihoz és kínálatához igazítja az utazási terveit.

A felmérésből az is kiderül, hogy a férfiak fele többnyire megelégszik a kézipoggyásszal, ugyanakkor a nőknek már csak 35 százaléka hajlandó erre a kompromisszumra. Akik a kézipoggyászt választják, 43 százalékban azzal indokolják, hogy kisebb csomaggal könnyebb közlekedni az utazás alatt, míg a plusz díjak 33 százalékot tartanak vissza a csomagfeladástól.

A magyarok árérzékenységét mutatja az is, hogy még mindig kevesen vesznek igénybe extra szolgáltatásokat az alapdíjon felül. Az utazók mindössze 10 százaléka hajlandó kicsivel többet áldozni a kényelemért: közülük 40 százalék az ablak melletti helyek megszerzéséért, 28 százalék pedig az elsőbbségi beszállásért fizet plusz pénzt. Ezeken felül népszerű szolgáltatás az extra méretű lábhely is, inkább a férfiak körében.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.