A Közlekedési Kultúra Napján a budaörsi polgárőrök is ott voltak

(Budaörs, 2015. július 2. – Budaörsi Infó) „A Közlekedési Kultúra Napja” című eseményhez kapcsolódóan az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság a Közlekedési Balesetek Áldozatainak Emlékművénél (Budapest, III. kerület, Flórián tér) szervezett programot a kerékpáros közlekedés biztonságának javítása érdekében. A rendezvényen a A Budaörsi Polgárőr és Katasztrófavédelmi Közhasznú Egyesület polgárőrei is részt vettek.

 

A rendezvény moderátora Hajós András volt, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságot Óberling József r. ezredes, ügyvezető elnök, a Magyar Kerékpárosklubot pedig László János elnök képviselte.

Az eseményen a civil bringások mellett a Rendőrség és a Polgárőrség kerékpáros járőrei is megjelentek. Óberling József r. ezredes beszédében megemlékezett arról, hogy a kerékpárosok a közúti közlekedés legvédtelenebb, legsérülékenyebb képviselői közé tartoznak.

A kerékpárosokat érintő balesetek trendje kedvezőtlenebb az átlagosnál, s közúti baleset esetén a kerékpáros halálozási kockázata mintegy hétszerese a gépjárművezetőkének.

Az elmúlt évben 98 kerékpáros vesztette életét hazánk közútjain, így nem véletlen, hogy az ORFK-OBB a 2015. esztendőt a kerékpárosok és gyalogosok évének nyilvánította.

A rendezvényen megjelent kerékpárosok az elhunyt kerékpárosok emlékére 98 darab fekete színű, piros szívvel megnyomott héliummal töltött léggömböt engedtek el, majd ezt követően egy kerékpáros felvonulásra is sor került.

 

ORFK-OBB-4

 

Az ORFK-OBB célzott programokkal, a partnerség hirdetésével, valamint a kommunikáció eszközeivel igyekszik javítani a két keréken közlekedők biztonságát. Az év első négy hónapjának baleseti adatai már kedvezőbbek az elmúlt évhez képest, hiszen április végéig 10 fővel kevesebb kerékpáros halt meg közlekedési balesetben, mint egy évvel ezelőtt. A kerékpáros közlekedésbiztonság témaköre részét képezi az évtizedünkre vonatkozó közösségi, valamint magyar közlekedésbiztonsági programoknak is.

 

kerekpar_polgaror2

A Budaörsi Polgárőr és Katasztrófavédelmi Közhasznú Egyesület polgárőrei a Közlekedési Kultúra Napján

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.