Metró Budaörsig – Véglegesítik a Balázs Mór-tervet

A budapesti közlekedésfejlesztést tartalmazó Balázs Mór-terv véglegesítésére kérte fel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. vezérigazgatóját a Fővárosi Közgyűlés keddi döntésével.

 

 

A Balázs Mór-terv a budapesti városfejlesztés jövőképére épül, és megfogalmazza, hogy a főváros közgyűlése által 2013-ban jóváhagyott Budapest 2030 városfejlesztési koncepcióban kitűzött célokat miként lehet a közlekedés eszközeivel támogatni.

A BKK 2014-ben bocsátotta társadalmi egyeztetésre a tervet. A négy hónapos társadalmi egyeztetés alatt 271 írásos véleményben 1300 észrevétel érkezett a tervhez. Ezek alapján hosszú távú fejlesztési elemként bekerül a tervbe a 4-es metró nyugati meghosszabbítása is.

Hosszú távon számolni kell a 4-es metróvonal nyugati meghosszabbításával is, mégpedig oly módon, hogy a vonal Budaörsöt is elérje, egyúttal vonzó, de a települési központokat nem terhelő P+R kapcsolatot teremtsen az M1-es és az M7-es autópálya felől érkezők számára.

A külső végpont kijelölése további vizsgálatot igényel – olvasható az előterjesztéshez benyújtott változtatási javaslatokat tartalmazó mellékletben.

Az előterjesztést egyhangúlag, 25 igen szavazattal fogadta el a Fővárosi Közgyűlés.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.