Víz, Zene, Virág Fesztivál a hétvégén Tatán

Koncertekkel, kiállításokkal, gyermekprogramokkal, versenyekkel és kézműves vásárokkal várja a látogatókat a pénteken kezdődő, háromnapos Víz, Zene, Virág Fesztivál Tatán.

 

A vár és az Öreg-tó körül zajló háromnapos rendezvénynek, a térség egyik legnagyobb összművészeti programjának Chris Lake, a brit DJ és producer lesz a külföldi sztárvendége. A hazai előadók között lesz például a Vad Fruttik, a Magna Cum Laude, Charlie, Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs, a Pribojszki Mátyás Band, az Anna and the Barbies, a Benkó Dixieland Band, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint – közölték a szervezők az MTI-vel.

Szabadtéri kiállítással és fényfestéssel köszöntik a fesztivál területén található, a 2014-es Európai Év fája verseny II. helyezettjét, a Nagy Platánt. Szombaton műrepülő-bemutató, regatta- és sárkányhajó-verseny, valamint tűzijáték helyszíne lesz az Öreg-tó.

A gyermekeknek kézműves foglalkoztatót rendeznek be, ahol óvónők segítik őket a kenyér- és kalácssütésben, a várban ökojátszóház várja a kicsiket. Tizenkét helyszínre vidámparki eszközöket telepítettek, melyek térítésmentesen vehetők igénybe, 14 év alatt pedig belépőt sem kell váltani a rendezvényre.

A fesztivál alatt rendezik meg a 88. Bélyegnapot és a Hunfila 2015 Tata elnevezésű nemzetközi bélyegkiállítást, melyen tíz ország vesz részt. Összesen mintegy hatszáz négyzetméternyi felületen mutatnak be a nemzetközi kiállítási szabványoknak megfelelő, tematikus és történeti gyűjteményeket.

A bélyegnap megnyitóján adják át 2014 legszebb magyar bélyegének tervezői és kivitelezői díját. A helyszínen alkalmi postahivatal működik, a Magyar Posta az esemény tiszteletére és megörökítésére kétcímletű bélyegsort és blokkot hoz forgalomba.

A fesztivál karszalagjával minden tatai múzeum ingyenesen látogatható nyitva tartási időben. A fesztiválról további információk a www.vizzenevirag.hu honlapon olvashatók.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.