Hétvégén féláron lehet vonatozni

A MÁV-START és a GYSEV június 20-án és 21-én a Múzeumok Éjszakája rendezvényre utazóknak másodosztályon 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít. A kedvezmény bármely belföldi állomásról Budapestre és számos városba igénybe vehető – olvasható a MÁV közleményben.

 

 

A MÁV-START és a GYSEV által biztosított 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezmény Budapest, Szolnok, Nagykanizsa, Szeged, Pécs, Kecskemét, Miskolc, Debrecen, Hatvan, Győr, Eger és Székesfehérvár vasútállomásaira vehető igénybe, kizárólag másodosztályon, első osztályon ugyanis a teljes árú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni. Feláras vonat igénybe vétele esetén a vonat típusának (IC, gyors, sebes) megfelelő felárat is felszámolják a vasúttársaságok.

A kedvezményes árú menetjeggyel a rendezvény első napját megelőző napon, június 20-án nulla órától lehet megkezdeni az utazást, a visszautat pedig legkésőbb a rendezvény napját követő napon, június 22-én éjfélig kell befejezni. Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra csak akkor érvényes, ha a Budapestre látogatók a rendezvényre belépőül szolgáló karszalagot is felmutatják. A többi város esetében a félárú retúrjegyet a rendezvény helyszínein le kell bélyegeztetni.

 

Vonatos programok a hétvégére

Ezen a hétvégén a Vasúttörténeti Park és a MÁV-csoport is számtalan programot szervez a Keleti pályaudvari, szegedi, szolnoki és nagykanizsai műhelyeiben a vasút iránt érdeklődőknek. A Magyar Vasúttörténeti Parkban a megváltott belépőjegy mellé például egy, a kerti vasútra is érvényes kupon jár ajándékba. Ezen az éjjelen a látogatók a 618 010-as pályaszámú NOHAB dízelmozdonnyal ismerkedhetnek meg közelebbről. Utazhatnak a lóvasúton, szétnézhetnek a fordítókorongról a kivilágított gőzmozdonyok között, de lesz mozdonyparádé is, ahol a nosztalgiamozdonyok és a páratlan szépségű teakfa étkezőkocsi is bemutatkozik.

Pécsi Járműbiztosítási Igazgatóság nagykanizsai telephelyén a fűtőház történetével ismerkedhetnek meg a látogatók, de láthatnak egy 20 méteres mozdony-fordítókorongot, megnézhetik a kapcsolódó sugárvágányokat, a mozdonyjavító álláshelyeket, és a gőzmozdonyok kiszolgálásánál használt berendezéseket is.

Szeged-Rendező pályaudvaron ezzel párhuzamosan a Mozdonyfedélzeti Berendezés és az Elektronikus Menetigazolvány Rendszer működését mutatják be. Kiállítanak egyebek között egy IC kocsit, egy V43-as és egy M62-es mozdonyt. Az érdeklődők utazhatnak a helyi síneken, egy M47-es dízelmozdony vezetőállásán, de kipróbálhatják a kézi hajtányt is.

 

Mindeközben pedig Szolnokon, a Vasútijármű Javítás telephelyén a látogatók belülről is meggnézhetik a közelmúltban felújított, több mint 110 éves víztornyot, megismerkedhetnek a mozdonyok és a vasúti személykocsik javításával, felújításával és az IC+ prototípus személykocsik gyártásával.

A programokról bővebben ezen az oldalon olvashat.

 

(forras: travelo.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.