Új kitelepített trafipaxok listája

Villámgyorsan terjed a neten az új traffipaxok telepítési listája. Az összeállítást a fix sebességmérőkről a Forensis Autóklub tette közzé. 

 

A rendőrség is megerősítette az RTL Híradónak, hogy hiteles a fix traffipaxok listája, bár azt is hozzátették, hogy ez az összeállítás egy 1 évvel ezelőtti verzió. A beruházás közben is sokat változnak a helyszínek, amikor valamit technikai okokból máshová kellett helyezni. Amint készen lesznek, nyilvánosságra hozzák a hivatalos listát.

 

 

Az új fix traffipaxok (komplex közlekedési ellenőrző pontok) listájának megjelenése meglepetés volt, mert korábban Jámbor István rendőr alezredes, a Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője az Origónak azt mondta, a helyszínek kiválasztása még folyamatban van, és az engedélyekkel sem megy minden simán. Ám a rendőrség később megerősítette, hogy a lista bár hiteles, még nem teljes és változhat.

 

 

Az új fix trafipaxokat a rendőrség az idei év folyamán fogja kitelepíteni. Ezekkel a fix mérőeszközöket teljessé válik a VÉDA névre hallgató közúti intelligens kamerahálózat. A műszer képes figyelni többek közt a biztonsági öv használatát és a tiltott sávváltást is. Már egy hete használják a rendszerhez tartozó 160 mobil mérőeszközt, igaz egyelőre csak a sebességtúllépést büntetik.

 

 

Budapesten összesen öt új fix traffipaxot szerelnek fel a lista szerint. Lesz az M3-as ki- és bevezetőjénél, az M5-ös bevezetőjénél a Nagykőrösi úton és az M1-M7-es közös bevezető szakaszán.

(forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.