Budaörs legújabb díszpolgárai Kis Róbert és Thomas Föhl

(Budaörs, 2015. június 17. – Budaörsi Infó) Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete  – Kisújfalu és Budaörs testvértelepülések érdekében végzett kiemelkedő munkáját elismerve –, Budaörs Díszpolgárává választotta meg Kis Róbertet, testvérvárosunk 2014-ig regnáló polgármesterét. Az ünnepségre ma került sor a Városházán. Budaörs Díszpolgára lett Thomas Föhl, Bretzfeld (Németország) volt polgármestere is, akinek a díjat korábban a lakóhelyén adták át.

 

Az ünnepi műsort a Kollektív Alternatív Zeneműhely diákjainak zenés produkciója nyitottam meg. Róluk már olvashattak korábban internetes hírportálunkon többször is.

 

diszpolgar_dijak_atado9

diszpolgar_dijak_atado11

 

Majd a díszpolgárok kitüntetése következett. A polgármester köszöntője után két kisújfalui tanuló műsorát láthatták a jelenlévők.

Tóth Máté a fecsegő asszony című népmesét mondta el és népdalokat adott elő, majd Fűri Lóránt tanuló, Varga Erzsébettől Az én falum Kisújfalu című szavalatát és egy népdalcsokrot hallhattak.

 

diszpolgar_dijak_atado4

 

A műsorokat követően a díjak átadása következett. Kis Róbert Budaörs díszpolgára kitüntetésben részesült.

 

Kis Róbert

Kis Róbert 1997-től 2014-ig volt testvértelepülésünk a szlovákiai, Kisújfalu polgármestere.

A két település kapcsolata az 1940-es évek végéből ered, amikor 20 kitelepített felvidéki magyar család került Budaörsre.

A testvérvárosi oklevél aláírására 1997-ben került sor.

Kis Róbert Polgármesterként minden lehetőséget megragadva igyekezett a két település kapcsolatát, építeni, szorosabbá tenni, legyen szó kultúráról, oktatásról, sportról, vagy az együttműködés más formájáról.

Kisújfalu és Budaörs kiemelkedő részvétele az Interreg pályázatban nem lett volna elképzelhető aktív és lelkes munkája nélkül. Minden határon átívelő együttműködésben számíthattunk együttműködésére.

Amikor csak tehette, a budaörsi rendezvényeken képviselte Kisújfalut.

A Kisújfaluban megrendezésre kerülő eseményekre meghívta a Képviselő-testület tagjait, a különböző művészeti egyesületeket, nemzetiségi önkormányzatokat, sportolókat és a kitelepített családokat ezzel is folyamatosan ösztönözte, életben tartotta a testvértelepülési kapcsolatot, melynek ő a motorja volt.

2014-ben, saját elhatározásából már nem jelöltette magát polgármesternek.

Az elmúlt 17 évben, Kisújfalu és Budaörs testvértelepülések érdekében végzett kiemelkedő munkáját elismerve Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete – Budaörs Díszpolgárává választotta meg.

 

Az elismeréshez gratulálunk! 

diszpolgar_dijak_atado5

Kis Róbert

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.