Járhatatlanok a frankhegyi utak – Tűzoltóautó borult az árokba, és ismét leégett egy ház

(Budaörs, 2015. június 10. – Budaörsi Infó) 2015. június 9-én 16 óra után több bejelentés is érkezett a Budaörsi Önkéntes Tűzoltóságra. Ebben az évben már harmadjára hívták a tűzoltókat a Frankhegyre tűzesethez. Az utcák átmérője miatt az egyik tűzoltóautó beborult az árokba. Személyi sérülés nem történt. A tűz okát még vizsgálják.

 

2015. június 09-én a Budaörsi Önkéntes Tűzoltók és az érdi hivatásosok a Tölgy utcából kaptak riasztást. A bejelentő elmondása szerint konyhai tüzet észlelt, viszont a helyszínen kiderült, hogy az egész faház ég. Személyi sérülés nem történt, viszont az épület teljesen megsemmisült, és a mellette lévő kőházban is kár keletkezett.

 

Petró Tibor a Budaörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke a Budaörsi Infónak elmondta, hogy 9 tűzoltó vett részt tegnap a Tölgyfa utca végén lévő faház oltásában. A riasztás négy óra után érkezett.

A tűzoltók 17 órától az éjszakába nyúlóan dolgoztak, hogy a faház mellett lévő veszélyeztetett épületeket mentsék.

„Amire kiérkeztünk a tűzhöz, már nem volt mit tenni. Az időnk nagy része sajnos azzal ment el, hogy feljussunk a Frankhegyre. Nagyon nagyon rosszak a frankhegyi utak, és a munkánkat még az is nehezítette hogy háromszáz méternyi vezetéket le kellett fektetnünk, hogy tüzet tudjunk oltani.

Amikor végeztünk az oltással a hegyről lefelé menet a Tölgy utcával párhuzamos utcán, az út szűk keresztmetszete és a benőtt fák miatt az Érdi Tűzoltóság autója becsúszott az árokba, mert ki szeretett volna kerülni egy oszlopot. Próbáltuk kihúzni, de sajnos nem sikerült, így csak kamionmentővel tudták kiemelni.

A Rózsadombi és Üllői önkéntes tűzoltók segítettek több csörlő segítségével kihúzni az elakadt érdi fecskendőt késő éjjeltől egészen kora hajnalig (23:30-tól 03:00-ig).

Megint bebizonyosodott, hogy járhatatlanok a frankhegyi utak, nincs meg az a szélessége, ami a tűzoltó technikát elbírná viselni.

 Nagyon megköszönnénk, ha legalább a lakosok a zöld felületeket megritkítanák a Frankhegy területén az utak mellett, hogy fel tudjunk jutni teherautóval és meg tudjuk menteni az életüket.

 

frankhegyituz

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.