Nyáresti barokk koncerteket ad a Concerto Budapest

Három nyáresti barokk hangversennyel, Bach, Händel és Vivaldi műveivel várja közönségét a Concerto Budapest a Pesti Vármegyeháza díszudvarán júliusban. A koncertsorozaton olyan szólisták lépnek színpadra, mint Kaczander Orsolya, Kruppa Bálint, Nyakas Orsolya, Bárány Péter, valamint a legifjabb generációt képviselő Dolfin Balázs és Devich Gergely.

 

A július 2-i első koncerten Bach III. brandenburgi versenye, a-moll hegedűversenye, II. zenekari szvitje és d-moll hegedű kettősversenye hangzik el Kaczander Orsolya fuvola- és Kruppa Bálint hegedűművész fellépésével, Keller András vezényletével és közreműködésével – derül ki a zenekar ajánlójából.

Július 9-én Händel kerül terítékre, felcsendül a Vízizene első, F-dúr szvitje, a B-dúr és a c-moll concerto grosso, valamint a Theodora című oratórium egyes áriái és duettjei Nyakas Orsolya szoprán és Bárány Péter kontratenor előadásában, Vashegyi György vezényletével.

A sorozat július 16-i zárókoncertjén három Vivaldi-mű hangzik el, a két csellóra írt g-moll versenymű, majd a hegedűre és két csellóra írt C-dúr versenymű után a Négy évszak. A hangversenyen két ifjú csellista, az Ifjú Zenészek Eurovíziós Versenyén tavaly 3. díjat nyert Devich Gergely, valamint a Virtuózok komolyzenei tehetségkutatóban is feltűnt Dolfin Balázs lép színpadra. A koncertet vezeti és közreműködik Kalló Zsolt hegedűművész.

A barokk koncertsorozat előtt, június végén a Concerto Budapest ismét Franciaországban turnézik, ezúttal az úgynevezett Fetes Musicales en Touraine-re utaznak, ahol Jevgenyij Koroljovval és Matan Porattal lépnek fel egy-egy közös koncerten, a harmadik előadáson pedig a zenekar koncertmestere, Környei Zsófia és a zenekar vezetője, Keller András lesz a két szólista. A turné repertoárjába több Mozart- és Bach-mű, valamint A halál és a lányka című Schubert-darab Mahler-féle átirata került. (Jevgenyij Koroljov október végén Magyarországon is fellép a Concertóval, Matan Porat pedig december 1-jén lesz a zenekar vendége a Zeneakadémián.)

A nyáresti koncertek után, július 20. és 24. között ismét megrendezik a gyerekeknek szóló zenetábort Zeneházikó címmel a zenekar székhelyén, a Páva utcai Zeneházban. A napközis zenetáborban az együttes muzsikusai, zenepedagógusai segítségével színvonalas és szórakoztató elfoglaltságot kínálnak a 6-12 éves gyerekeknek.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.