ORFK: hamis okmányokat készítettek külföldieknek okmányirodai alkalmazottak

Hamis okmányokat készített külföldieknek egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei okmányiroda több munkatársa, az évek során ötvenöt külföldit állampolgárt juttattak jogosulatlanul hamis úti és személyes okmányokhoz – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata szerdán a rendőrség honlapján.

 

A gyanúsítottak – egy Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei okmányiroda munkatársaként – 2011. és 2015. között anyagi ellenszolgáltatásért, közvetítők útján harmadik országbeli állampolgárok részére úgy állítottak ki személyazonosításra alkalmas úti és személyi okmányokat, hogy azokat meghamísították – olvasható a police.hu oldalon.

Mint írták, az érintett külföldi állampolgárok törvényes úton nem voltak jogosultak arra, hogy Magyarország, valamint az Európai Unió tagországa által kiállított, személyi azonosításra alkalmas okmányt igényeljenek.

A gyanú szerint az ügyintézők segítségével 55 ember jutott így jogosulatlanul hamis okmányokhoz.

A nyomozók szerdán összehangolt akció keretében öt embert fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként, közülük kettőt bűnügyi őrizetbe vettek.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda embercsempészet, közokirat-hamisítás  és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 48 éves nő és társai ellen folytat nyomozást – olvasható.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.