Temetkezési helyet alakítanak ki a város körüli autópálya falában Amszterdamban

Temetkezési hellyé alakítanák Amszterdamban a várost körülölelő autópálya zajvédő falának egy részét – írta a holland Telegraaf című lap.

 

 

A holland nagyváros Buitenveldert kerületének temetője közvetlenül a körgyűrű mentén létesült, és ez adta az ötletet az intézmény vezetőjének ahhoz, hogy koporsókat helyezzenek el a zajvédő falban.

A terv szerint a mintegy hétszáz méter hosszúságú falszakaszba több tucat koporsót építenének be. A zajvédő falba eredetileg csupán urnákat helyeztek volna, a körülötte lévő térséget pedig szórásos temetés céljaira kívánták felhasználni. A föld helyett a falba beépített koporsók bizarr ötletével egy ismert építész állt elő, és sikerült megnyernie elgondolásához a temető vezetőit.

Mint az intézmény igazgatója a Telegraafnak elmondta, a falat zöld növényzettel, mohával, virágokkal borítanák be, a koporsókat pedig galériaszerűen a betonfalba süllyesztenék, helyet hagyva természetesen az elhunyt emléktáblájának. A zajvédő fal körüli térségen meghagynák a természetes zöld növényzetet, a fákat, és a gyászolók számára pihenőpadokat helyeznének el.

Kétségtelenül nem mindenkinek tetszik a terv, de sokan kedvelik az exkluzív dolgokat – vélekedett az igazgató. Nem kevesen vannak olyanok is, akik már életükben is irtóznak a gondolattól, hogy haláluk után a földbe helyezzék őket, a mi megoldásunk ezeknek az embereknek nyújt némi megnyugvást és segítséget a halál gondolatának elfogadásához – tette hozzá.

Amennyiben az amszterdami városi tanács a javaslatot elfogadja, jövőre elkezdődhet a falba épített temetkezési helyek kialakítása.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.