Budaörsön lesz az első Okosváros Konferencia

(Budaörs, 2015. május 29. – Budaörsi Infó) 2015. június 9-én 10 órakor lesz Budaörsön az első Okosváros Budaörs Konferencia a Városi Ifjúsági Klubban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők, a belépés ingyenes.

 

Hasonlóan az okostelefonok térnyeréséhez, egy „okosváros” maximális hatékonysággal biztosít minőségi szolgáltatásokat a lakóinak, minimális mennyiségű erőforrás felhasználásával, és mindehhez a lehető legjobban használja fel a rendelkezésre álló legújabb technológiát. Az okosváros koncepció fontos részét képezi az energiahatékonyság, a modern közlekedésszervezés, valamint az informatikai alapon nyugvó közszolgáltatások rendszere (oktatás, ügyintézés, turizmus, állampolgári kapcsolattartás).

Az, hogy Budaörs átalakuljon „okosvárossá”, elengedhetetlen a városhoz méltó és fenntartható fejlődéshez, ami megtartóerőt jelenthet a következő generációk számára.

Ennek érdekében szakmai konferenciasorozatot szerveznek, melynek nyitó állomásán a meghívott előadók (az önkormányzati, az egyetemi és az IT-szektor szakemberei) segítségével körbejárják, hogy mi is az az okosváros, milyen hazai és nemzetközi példákat ismerünk a gyakorlatban, milyen előnyei és kihívásai vannak a jövő technológiájának, és elterjedésük hogyan teszi kényelmesebbé, élhetőbbé és hatékonyabbá a városokat.

 

Program:

9:30–10:00 Regisztráció, érkezés

10:00 Köszöntő

10:05 Interaktív előadások

11:15 Kerekasztal-beszélgetés

Meghívott előadók: Cisco Systems; Porga Gyula, Veszprém város polgármestere; Dr. Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem rektora; Zala Mihály, a Nemzeti Biztonsági Felügyelet (kibervédelem) volt vezetője.

12:00 Ebéd

A belépés ingyenes!

 

okostelefon

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.