Ma kezdődik a Magyar Világtalálkozó

Ma kezdődik az V. Magyar Világtalálkozó, amelyen május végéig konferenciák, kulturális és szórakozató programok is várják az érdeklődőket országszerte több helyszínen.

 

Az eseménysorozat részeként ma világtalálkozói csoport indul Csíksomlyóra és Madéfalvára. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban vasárnap a pünkösdölő néphagyományokat elevenítik fel, május 25-én Gyere haza, várunk! címmel rendeznek ifjúsági napot rendeznek. Szombaton Aranyosapátiban négyeshatármenti találkozót, vasárnap Szegeden gazdasági és kulturális fórumot, 25-én lobbikonferenciát és emlékavatót tartanak. Az Óbudai Egyetem május 27-én nemzetközi tudományos tanácskozásnak, az OKISZ-székház Magyarsághíd címmel nemzetközi gazdasági fórumnak és üzletember-találkozónak ad otthont.

A díszünnepséget május 26-án tartják a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol fellépnek a budapesti Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészei, valamint a Liszt Ferenc Általános Iskola kórusa. Az ünnepségen átadják a Világ Magyarságért közéleti és művészeti elismerést, a Tiszteletbeli Magyar címet és az Összefogás a Magyarságért Díjat.

Május 28-án a budapesti Stefánia Palotában Mága Zoltán hegedűművész ad koncertet, emellett Quo vadis Európa? címmel rendezik meg a társadalmi párbeszéd fórumát.

A budapesti Syma Rendezvényközpontban május 30-án és 31-én a Világfalu programjai, egyebek mellett szabadtéri látványkonyha, egészségkonferencia, palóc lakodalom, magyar nóták közös éneklése, Ázsia- és Afrika-fórum szórakoztatja a látogatókat, valamint bemutatkozik az eseménysorozat díszvendége, a Vajdaság is.

A világtalálkozóhoz kapcsolódva Balatonlellén, Balatongyörökön, Kaposváron, Örkényben és Esztergomban is szerveznek további eseményeket. A fesztivál célja, hogy határokon átívelve lehetőséget teremtsen az együttműködésre a magyar értékvilág bemutatásával.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.