NAV: a Flippermúzeum berendezései nem feleltek meg a játékautomatákra vonatkozó előírásoknak

A budapesti Flippermúzeum működését a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szerencsejáték-felügyelete 2014 áprilisában és májusában ellenőrizte, és mint kiderült, a berendezések nem felelnek meg a játékautomatákra vonatkozó előírásoknak – közölte a NAV szerdán az MTI-vel.

 

A múzeum facebook-oldalán kedden jelent meg, hogy június közepén bizonytalan időre bezár a Flippermúzeum. Pálfi Balázs alapító-tulajdonos azt írta: “a Flippermúzeum megnyitása után már másnap megjelent a NAV Szerencsejáték Felügyelet fedett ellenőrzést végezve, és mint később a jegyzőkönyvekből megtudtuk, arra tettek javaslatot, hogy az összes gépet el kell szállítani a helyszínről, mert szerintük a szerencsejáték-törvényt olyan mértékben sérti az intézmény, hogy csak ez lehet a megoldás”.

A NAV Szerencsejáték-felügyelete az MTI-vel közölte: nem zárta le és nem szállította el a Flippermúzeum játékautomatáit. A közigazgatási eljárásra a kötelező nyilvántartásba vételre vonatkozó jogszabály megsértése miatt került sor, a NAV ennek nyomán 2014. július 2-án hozott határozata a jelenlegi bírósági eljárás tárgya. (A Flippermúzeum a facebook-bejegyzés szerint bírósághoz fordult, az ügyben június 17-én lesz a tárgyalás).  Azóta a NAV nem végzett újabb intézkedést – olvasható a NAV közleményében.

Az adóhivatal kifejti: a múzeum 500 forintos belépőjegye a kiállított tárgyak megtekintésére szólt, a játékautomaták használatáért további 2000 – 15 percenként 250 – forintot kellett fizetni. Ha valaki nem használta ki a 2 órás játékidőt, a fel nem használt, időarányos összeg visszajárt. Ez a díjképzés nem egyezik meg az interaktív múzeumokéval, miszerint a látogató a belépőjeggyel egyúttal megfizeti a múzeumban elhelyezett tárgyak használatát, azaz a különböző szolgáltatásokat (belépés, játék) nem külön-külön kell megfizetni – hívja fel a figyelmet a NAV.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.