Előzetesben a rabló

Az illetékes bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a 34 éves férfit, aki társával készpénzt akart elvenni a sértettől Pilisvörösváron. A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K. Tamás 34 éves és J. Kálmán 60 éves pilisvörösvári lakosok ellen.

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint K. Tamás 2015. május 14-én 12 óra 30 perc körüli időben egy pilisvörösvári boltban találkozott az idős sértettel, ahol észrevette, hogy a férfi nagy címletű készpénzzel fizet. A gyanúsított meg akarta állítani a sértettet, aki a kérésének nem tett eleget és továbbment.

Nem sokkal ezután a 34 éves férfi – már J. Kálmán társaságában – a település egyik utcájában ismét találkozott az idős férfival, ahol a nála lévő készpénz átadására szólította fel úgy, hogy közben ökölbe szorított kézzel haladt a sértett irányába, majd megállt előtte. A sértett a követelésének ezúttal sem tett eleget. Ekkor az idősebb gyanúsított közbeszólt, hogy tudomása van a sértett magas nyugdíjáról, így K. Tamás ismét készpénzt követelt és kilátásba helyezte a férfi bántalmazását.

 

A gyanúsítottak végül – feltehetően az utcán tartózkodó járókelők miatt – elálltak a szándékuktól.

 

A pilisvörösvári körzeti megbízott és a járőrök – a bűncselekményt követő egy órán belül – K. Tamást és J. Kálmánt otthonukban elfogták, majd a két férfit a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították és őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként hallgatták ki őket. Az illetékes bíróság 2015. május 17-én elrendelte K. Tamás előzetes letartóztatását.

A gyanúsítottak ellen a további büntetőeljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.