Ismét teljesítménytúra Budaörsön!

(Budaörs, 2015. május 14. – Budaörsi Infó) Budaörsi Dolomitok néven hirdetett teljesítménytúra kerül megrendezésre most szombaton, május 16-án, a rajt és a cél egyaránt a Templom téren a Tűzoltó szertárnál lesz.

 

A rendezők reggel 7 és 9 óra között várják a természetkedvelő túrázókat regisztrálásra két különböző hosszúságú útvonalra. A családi túrára vállalkozóknak és a kimerülni nem óhajtók, illetve a túrázással ismerkedőknek a 10 km-es ajánlható, a gyakorlottak és az elfáradni szeretők pedig a 20 km-es hosszúságon mérettethetik meg magukat.

Mindkét távon gyönyörű kilátásban fognak részesülni az indulók, ezt egyetértő hümmögéssel megerősíthetik azok, akik az Illyés Gyula Gimnázium által szervezett márciusi Budaörsi Kopárok túrán részt vettek.

A Kő-hegyi kápolna és a jobb időket is látott vitorlázó emlékmű pazar kilátásaikkal mindkét távon szerepel mint érintési pont, a hosszabbikon a Huszonnégyökrös-hegy és a Törökugrató is felkínálja a környék látványát.

Energiapótló édesség, frissítők, és a vándorok kedvence, a különböző anyagokkal megkent ’deszkák’ kínálásával kedveskednek a rendezők bizonyos pihenőpontokon.

Az itiner letölthető innen.

 

Budaorsi_Dolomitok_terkep

 

Budaörsi Dolomitok 10

Táv: 10,2 km; Szintemelkedés: 408 m
Szintidő: 4 óra
Indítás: 8:00-10:00
Nevezési díj: 1000 Ft (előregisztráció esetén 800 Ft)
Útvonal: Budaörs, Tűzoltó Szertár Kávézó > Kő-hegy (Szent Anna-kápolna) > Mária-völgy (pihenő) > Kies-völgy / S turistaút > Farkas-hegy (repülés emlék) > Budaörs, Tűzoltó Szertár Kávézó.

 

Budaörsi Dolomitok 20

Táv: 21,3 km; Szintemelkedés: 850 m
Szintidő: 6 óra
Indítás: 7:00-9:00
Nevezési díj: 1300 Ft (előregisztráció esetén 1100 Ft)
Útvonal: Budaörs, Tűzoltó Szertár Kávézó > Kő-hegy (Szent Anna-kápolna) > Mária-völgy (pihenő) > Törökugrató > Huszonnégyökrös-hegy > Kies-völgy / S turistaút > Farkas-hegy (repülés emlék) > Csillebérc (S körsétaút) > kolacskovszky turistaház > Tűzkő-hegyi parkerdő (esőház) > Nap-hegyi parkerdő > Budaörs, Tűzoltó Szertár Kávézó

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.