Kormányszóvivő: a The Guardian valótlanságokat állít

A kormányszóvivő szerint valótlanságokat állított a brit The Guardian szerdán, honlapján megjelent cikke, amiért a kormány lépéseket tesz.

 

Kovács Zoltán azután közölte ezt az MTI-vel, hogy a brit lap honlapján megjelent cikkben a szerző azt írta, Orbán Viktor kormányfő vissza akarja állítani a halálbüntetést, és internáló táborokat akar építeni a bevándorlóknak. A cikk a magyar miniszterelnököt olyannak írja le, aki rendszeresen bírálja az Európai Uniót, és példaképnek tartja Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

A kormányszóvivő azt mondta: a lap állításai valótlanok, “nemcsak, hogy erős csúsztatásokat tartalmaznak, hanem tudatosan félreértelmezik a miniszterelnök szavait”. A kérdést nem a politika “akarja” napirenden tartani – hanem a választók, a magyar emberek teszik ezt, erre reflektált a miniszterelnök is. Ha az emberek beszélnek róla, a politikának is szükségszerű beszélnie róla – hangsúlyozta.

“Ettől még az érvényben lévő szabályokat tiszteletben tartjuk, a nemzetközi szerződésekben vállaltakat természetesen betartjuk” – jelentette ki Kovács Zoltán.

A kormányszóvivő hozzátette: “nem először fordul elő a lap történetében, hogy hamis, szélsőséges és kirekesztő vádakkal illetik a magyar kormányt, a gyöngyöspatai eseményekkel vagy a közfoglalkoztatással kapcsolatban is tettek már ilyet”. A valótlan állítások miatt minden szükséges lépést megtesznek a The Guardian irányába – tette hozzá.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.