Virágba borult a Patkó utcai park a budaörsi lakótelepen

(Budaörs, 2015. április 24. – Budaörsi Infó) 2014. decemberében arról olvashattak internetes portálunkon, hogy a lakótelepen, a Patkó utcai parkban virágültetéssel varázsolják szebbé a környezetet. Akkor láthattuk a terveket, most pedig már látható az eredmény is. Megéri megnézni!

 

Szabó Imre a BTG parkfenntartási vezetője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a kiültetés levezénylését a BTG végezte.

 

btg

Szabó Imre

„Magát a technológiának a biztosítását egy holland-magyar cég biztosította, aki ide szállította Hollandiából azt a gépezetet, ami speciálisan ezt a fajta ültetést el tudja végezni, és utána a fenntartását pedig majd a BTG fogja ellátni. A fűkaszálás és a növények vizsgálata is a mi feladatunk.”

 

patko_park_virag_ultetes

A virágosítás terve

 

A parkban elültetett virágok az év 365 napjából 40 napot nyílnak. Ez az összefüggő zöld felület 8000 nm, amiből 276 nm-t ültettek be hagymás virágokkal.  

Magyarországon jelenleg csak két helyen található ilyen technikával ültetett virágszőnyeg, Budaörsön és Budapesten a Károly körúton.

 

patko_utcai_park_tulipanok4

“Feltehetően május 10-e után lesz vége a virágzásnak. Jelenleg törpeszárú tulipánok láthatóak a parkban, néhány héttel ezelőtt pedig krókuszok virágoztak. Ez a forma és tartalom, amit jelenleg látnak reményeink szerint 5 éven keresztül fog automatikusan tavasszal virágozni. Az elvirágzás után, másfél-két hét várakozás után, ha a szárak teljesen elszáradtak a hagymák tetejéről, akkor azt lekaszáljuk és egy füves terület marad a helyén.”

 

patko_utcai_park_tulipanok

A holland kivitelező cég képviselőjének elmondása szerint a második, harmadik évben dúsul majd be a kiültetés.

 

patko_utcai_park_tulipanok5

 

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.