Szárnyasok osztása és virágültetés a hétvégén Budaörsön

(Budaörs, 2015. április 24. – Budaörsi Infó) A Föld Napja alkalmából 2015. április 25-én, a Magyar Vöröskereszt Pest megyei szervezete és a Zsámbéki-medence és térsége Gazdakör 400 db sokféle egynyári virágot ültet ki Budaörsön, és a szárnyasok osztása is folytatódik. 

A virágültetés 9 órakor kezdődik. Az elültetett növényeket a későbbiekben a BTG fogja gondozni. Kisberk Balázs a Zsámbéki-medence és térsége Gazdakör elnöke a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a céljuk a virágültetéssel, hogy hozzájáruljanak a virágos Budaörs megteremtéséhez, jól érezzék magukat, és hogy tegyenek az embertársaikért, illetve példát mutassanak másoknak.

A budaörsi Gazdapiacon mindig történik valamit. Múlt héten főzőverseny és süteménysütő versennyel várták a vállalkozó szellemű háziasszonyokat és urakat. Volt szárnyas szépségverseny, és szárnyas osztás is.

“Úgy gondoljuk, hogy le kell számolni itt Budaörsön is azzal a tévhittel, hogy csak balkongazdák vannak. Igen is húsvér emberekről van szó. Egyre nagyobb az állattartási kedv Budaörsön is, és mi ezt fogjuk még fokozni”mondta el Kisberk Balázs, aki nem beszélt a levegőbe, hisz a hétvégén a szárnyasok osztása tovább folytatódik, most 30 család kap szárnyasokat.

 

Mi lesz a következő rendezvényük a közeljövőben?

“A következő rendhagyó rendezvényünk 2015. május 16-án, reggel kilenckor lesz Zsámbékon, a Határ út melletti réten. Traktor szépségversennyel és Old-timer traktor show-val készülünk. A Zsámbéki Medence és Térsége Gazdakör nem csak egy településre koncentrál. Budaörs egy állomás, a következő Zsámbék lesz, utána terveink szerint pedig Biatorbágy.”

 

 (Budaörsi Infó)

 

 

 

facebook:

1 Komment

  1. […] is olyan régen szárnyasokat osztottunk a Gazdapiacon, most pedig nyuszikat. Ha minden igaz, akkor így már ezekben a háztartásokban […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.