Speedmarathon – A rendőrségi razzia eredményei Pest megyében

Befejeződött a TISPOL által szervezett, 20 európai ország részvételével rendezett Speedmarathon sebességellenőrzés.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság köszöni a megye lakosságának aktív részvételét a helyszínek kiválasztásában. Összesen 240 e-mail érkezett, melyekben 234 helyre tettek javaslatot az állampolgárok. A levelekből kiderül, hogy nagyon sokan féltik családjukat, gyermekeiket, idős szüleiket, iskolásokat, óvodásokat a balesetektől, ezért is tartják fontosnak az ilyen jellegű ellenőrzéseket.

A rendőrség honlapján közzétett felhívás igen nagy látogatottságot generált. A három nap alatt (2015. április 14-16 között) kétszázkilencvenezren voltak kíváncsiak az ellenőrzési pontokra.

Az akció az országos és a helyi sajtóban is nagy visszhangot kapott. Ennek és a közlekedők jogkövető magatartásának is köszönhető, hogy az elmúlt 3 napban a megye útjain nem volt halálos kimenetelű közlekedési baleset.

A 24 órás ellenőrzés ideje alatt megyénkben a 151 helyszínen a sebességellenőrző berendezések előtt elhaladó 33.502 gépjármű közül 987 lépte túl a megengedett sebességet.

A rendőrség más közlekedési akciók szervezése során is figyelembe kívánja venni az állampolgárok észrevételeit, javaslatait.

Balesetmentes közlekedést!

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.