Széll Kálmán tér – Szombatra tolódott a Széna-téri közlekedési rend változtatása

Az eredetileg tervezett szombat helyett vasárnap változik a Széll Kálmán tér felújítása miatt a közlekedési rend – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

 

Vasárnap kisebb, főként az autósokat és a gyalogosokat érintő forgalmi változásokkal lép életbe a Széll Kálmán tér felújításának, valamint a budai fonódó villamoshálózat kialakításának következő üteme.

Szombatról vasárnapra virradóan vágány- és járdaépítés miatt módosul a 61-es villamos Káplár utcai ideiglenes végállomásától a Széll Kálmán térre vezető gyalogos útvonal vezetése, valamint vágány- és közműfelújítási munkák miatt a Margit körút Széll Kálmán tér és Széna tér közötti szakaszának közúti forgalma.

Az 5-ös, a 91-es, a 116-os, a 956-os, a 960-as és a 990-es autóbusz Széll Kálmán tér M (Csaba utca) megállóhelyét ideiglenesen visszahelyezik korábbi helyére, a Krisztina körútra a Csaba utca kereszteződése elé, és újra megáll itt a 39-es és a 102-es busz is.

Az életbe lépő új közlekedési renddel a tér forgalomáteresztő kapacitása az eddigiekhez képest nem csökken. A Széll Kálmán tér felújításának munkái 2015 januárjában kezdődtek el, a teljes rekonstrukció 2016 tavaszára fejeződhet be – áll a közleményben.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.