NFL – Életfogytiglani börtön vár az ex-Patriots játékosra

Az ügyében eljáró bíró életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte Aaron Hernandezt, a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő New England Patriots volt játékosát, miután szerdán az ellene felhozott minden vádpontban bűnösnek találta az esküdtszék.

 

A liga honlapjának beszámolója alapján a 25 éves sportolót előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölés, valamint fegyverviseléssel kapcsolatos vádpontokban találták bűnösnek, előbbi miatt automatikusan a legsúlyosabb ítélet járt neki, azaz a feltételes szabadlábra kerülés lehetőségét sem kaphatja meg. Az ügy most automatikusan átkerül Massachusetts legfelsőbb bíróságára másodfokon.

Az esküdtszék az elmúlt egy hétben 36 órát tanácskozott, mielőtt meghozta döntését.

Hernandezt egy félprofi amerikaifutballista barátja, Odin Lloyd meggyilkolásával gyanúsították. Ő és Lloyd 2013. június 14-én egy bostoni éjszakai klubban veszett össze, mivel utóbbi olyan emberekkel beszélgetett a szórakozóhelyen, akikkel Hernandez rossz viszonyban volt. Két nappal később Hernandez két ismerősét hívta el magához, majd otthonából fegyverekkel indult el társaival. Lloydot hajnali 2.30-kor vették fel kocsijukba, közel egy órát autóztak együtt.

A 27 éves áldozat 3.22-kor sms-ket váltott testvérével, akinek arra a kérdésére, hogy kivel van, csak annyit válaszolt, hogy “NFL”. Ezt követően néhány perccel annak az ipari parknak az éjszakás dolgozói, amelynek parkolójában Lloyd holttestét megtalálták, lövéseket hallottak.

A vizsgálatok szerint Lloyddal hat, hátára és mellkasára leadott lövés végzett. A nyomozók Hernandez két társának a nevét nem hozták nyilvánosságra, ahogy azt sem, hogy a gyanú szerint ki lőtt Lloydra.

Hernandezt a 2010-es drafton választotta ki a Patriots, a játékos egy évvel később már a legjobbakat felvonultató Pro Bowlon is szerepelt, 2012 nyarán öt évre szóló, 40 millió dolláros szerződést kapott, amelyet a bűntényt követően azonnal felbontott a klubja.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.