Nem volt fegyvertartási engedélye

A budaörsi rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást. A Budaörsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt N. György 47 éves budapesti lakos ellen.

 

A Pilisvörösvári Rendőrőrs munkatársai – állampolgári bejelentést követően – 2014. augusztus 10-én 3 óra 30 perc körüli időben megjelentek egy ürömi családi háznál, ahol intézkedés alá vonták a lakásban egyedül tartózkodó N. Györgyöt. A rendőrök a férfi jelenlétében átvizsgálták a házat, melynek során a nappaliban lévő kanapé párnája alatt egy lőfegyvert és lőszereket – vagy azok utánzatát – találtak. A végrehajtott házkutatás során az egyenruhások további két fegyvert vagy annak utánzatát foglalták le.

A nyomozás során kirendelt igazságügyi szakértő véleménye alapján a lefoglalt tárgyak lőfegyvernek és lőszernek minősülnek, melyek megszerzéséhez és tartásához a férfi nem rendelkezett engedéllyel.

 

A fővárosi férfit a budaörsi nyomozók 2015. február 2-án gyanúsítottként hallgatták ki. Az ellene folytatott eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.