Mától újra üzemel a Déli pályaudvar

Ma hajnalban újraindult a menetrend szerinti vonatközlekedés a budapesti Déli pályaudvaron, miután a kivitelező a héten végzett az alagutat övező támfal és rézsű ideiglenes helyreállításával.

 

A vonatok a pályaudvar lezárása előtt érvényes menetrend szerint közlekednek, ismét jár minden martonvásári és százhalombattai elővárosi vonat is. Kelenföld helyett újra a Déli pályaudvarról indulnak és oda érkeznek a szerelvények, valamint az ideiglenesen a Keleti pályaudvarra átterelt vonatok is visszatérnek a Déli pályaudvarra.

Húsvét vasárnap az ünnepnapi, hétfőn a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. Az ünnepre való tekintettel a márciusra szóló vasúti dolgozói és diákbérletek április 5-e éjfél helyett április 7-én 24 óráig érvényesek a GYSEV és a MÁV-Start járatain.

Január 25-én támfalkövek hullottak a sínekre a Déli pályaudvari vasúti alagút kelenföldi oldalán, másnap pedig a támfal is megcsúszott. A MÁV Zrt. a támfal első megcsúszásakor lezárta az alagútnál lévő egyik vágányt és átszervezte a közlekedést, január 31-én pedig teljesen lezárta a pályaudvart.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.