Záporvíz tározó készül a Kamaraerdőn

(Budaörs, 2015. március 30. – Budaörsi Infó) A választások óta jó néhány említésre méltó dolog történt Budaörsön. Kamaraerdőn régi álma valósulhat meg a helyieknek. A 10-es választókörzet önkormányzati képviselője, Kisfalvi Péter kalauzolt el minket a kamaraerdei területen, és a legújabb fejlesztésekről beszélgettünk vele.

 

A 2015. február 25-ei képviselő-testületi ülésen a költségvetésről döntöttek a képviselők, amelyben a Kamaraerdei út csapadékvíz csatorna építése is helyet kapott.

A Kamaraerdei úton és a folytatását képző Torockó és Vörösbegy utcákban jelenleg nincs kiépített csapadékvíz elvezetés, emiatt nem megoldott a Kassai, Zombori és Kismartoni utcák, Kamaraerdei út, illetve a folytatását képező utcák felé lejtő szakaszainak vízelvezetése sem.

Az I. ütem kivitelezése a Hosszúréti-pataktól a Kolozsvári utca és Kamaraerdei út kereszteződés között már folyamatban van.

 

kamaraerdo3

2015. március 25. Kamaraerdő,
I. ütem kivitelezése

 

Kisfalvi Péter a Kamaraerdő önkormányzati képviselője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a záporvíz tározó 3 ütemből fog összeállni, és jelenleg az első ütemnél tartanak.

“Az előírások szerint 1000 köbméteresnek kell lenni a záporvíz tározónak.  Jelenleg egy ‘medence’ van kész, ez mellé fognak majd egy másikat is kiásni, mert sajnos a földben lévő vezetékek nem tették lehetővé, hogy egy záporvíz tározó legyen.”

 

kisfalvi_peter_kamarerdo

Kisfalvi Péter

A záporvíz tározó közvetlenül a focipálya mellett lesz. Ön szerint ez nem lesz balesetveszélyes a gyerekekre nézve?

“A záporvíz tározó természetesen körül lesz kerítve. Biztos vagyok benne, hogy egyszer-kétszer elő fog fordulni, hogy a foci labda rossz helyen landol majd, de az év nagy részében nem lesz víz a tározóban, így az onnan könnyen kiszedhető lesz. Nem jelent veszélyt az ott játszó gyerekekre, maximum egy-két új ‘lakót’ csábít majd a közelbe.”

kamaraerdo2

2015. március 25. Kamaraerdő,
Új lakók a leendő záporvíz tározóban

 

“Ha megépül a második ütem, ami a buszfordulótól a pékségig leviszi a felszíni vizeket, akkor nagy záporok esetén a gyalogosok nem a nyakukba kapják a Kamaraerdei úton hömpölygő vizet, hanem a megépített csőrendszeren keresztül jut majd el a záporvíz tározóba.

A második ütem még az idén megvalósulhat, mert benne van az ez évi költségvetésben. Hogy ki fogja csinálni és mikor, azt még nem lehet tudni. Viszont, ha ezzel kapcsolatban lesznek bővebb információim, természetesen megosztom Önökkel.”

 

kamaraerdo

2015. március 25. Kamaraerdő,
A záporvíz tározó első medencéje

 

A beruházás II. üteme a Kolozsvári utca, Kamaraerdei út kereszteződéstől a Kismartoni utcáig tartana. Az előirányzat összesen, amit a képviselő-testület meghatározott 199 915 000 Ft volt, az áthúzódó költség az I. ütemből pedig 79 915 000 Ft.

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.