Iszlám Állam – Halálra köveztek egy párt házasságon kívüli nemi kapcsolat miatt

Halálra köveztek egy férfit és egy nőt az iraki Moszulban az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet fegyveresei, mert házasságon kívül szexuális viszonyt létesítettek egymással – írta a Daily Mail brit hírportál hétfőn.

 

A nyilvános kivégzésről az interneten több kép jelent meg, amelyeken a férfi és a nő bekötött szemmel és összekötözött kezekkel látható. A vádat a nyilvános kivégzésre összegyűlteknek – férfiaknak és gyermekeknek – felolvasó iszlamista külön kiemeli, hogy bűnük nem a hűtlenség, hanem az, hogy nem voltak házasok.

Ezután a gyilkosság helyszíne látható, ahol több, ökölnyi követ hordtak össze. Abu Anszar al-Anszari, a terroristák imámja odasétál a kőhalomhoz, és utasítást ad a pár kivégzésére. A képeken jól látható, ahogy a két embert halálra kövezik a fegyveresek.

iszlam_allam_halara_koveztek_egy part_megkovezes2_2015marc

Az Iszlám Állam a saría (iszlám törvények) szigorú betartását követeli. A terrorszervezetet jogosultnak gondolja magát az emberölésre, és válogatás nélkül alkalmaz “halálbüntetést” az “ellenségein”.

iszlam_allam_halara_koveztek_egy part_megkovezes_2015marc

Az IÁ gyilkosságairól az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (ODSH) vasárnap egy statisztikát is közölt. Eszerint február 28. és március 28. között 61 embert végeztek ki a terroristák, s ezzel 2030-ra nőtt áldozataik száma azóta, hogy tavaly júniusban kikiáltották a saját államot, a kalifátust. A kivégzésszerűen meggyilkoltak közül 1274-en civilek voltak, köztük 8 nő és 6 fiatalkorú. Kivégeztek 125-öt is a saját embereik közül, akiket árulással és kémkedéssel, vagy dezertálási szándékkal vádoltak meg. Az áldozatokat lelőtték vagy elvágták a torkukat, lefejezték, megkövezték, elégették vagy ledobták egy magas épületről.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3017800/Sickening-images-blindfolded-bound-couple-brutally-stoned-death-fornication-ISIS-militants-Iraq.html

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.