Dél-afrikai humorista veszi át Jon Stewart helyét a Comedy Centralon

Trevor Noah, az Egyesült Államokban kevéssé ismert humorista veszi át Jon Stewart szerepkörét a szatirikus The Daily Show című műsorának házigazdájaként szerepkörét – közölte hétfőn a Comedy Central.

 

A 31 éves Noah a tévécsatorna szerint “óriási tehetség”. A Johannesburg Soweto fekete elővárosából származó nevettető premierjének idejét később fogják bejelenteni. A humorista megtiszteltetésnek nevezte, hogy a távozó, 52 esztendős Stewart nyomdokaiba léphet.

Noah xhosa törzsbéli anyától és svájci fehér apától származik. Gyerekkorában sokáig hivatalosan albinónak adták ki, mert az apartheid rendszer idején “kevert fajúként” nem élhetett volna egyik szülőjénél sem. A hat nyelven beszélő, a szülőhazájában rádiós és televíziós tapasztalatot szerzett standup-humorista 2012-ben debütált az amerikai képernyőkön, a Jay Leno-féle The Tonight Showban.

Stewart The Daily Showjába csak egy negyed évvel ezelőtt kezdett el bedolgozni. A műsor jelenlegi házigazdája február elején jelentette be távozását. Még nem publikus, hogy műsorvezető, aki 1999 óta volt a show arca, mire adja majd fejét a jövőben. A Variety szerint júliusban távozik majd a műsorból.

A komikus főleg a jobboldali politikusok és média kifigurázásával vált ismertté. Jon Stewart főszereplésével a műsor 19 Emmy-díjat kapott.

Decemberben a Viacom tulajdonában lévő Comedy Central egy másik
meghatározó személyisége, Stephen Colbert hagyott fel a The Colbert Report című műsorával, hogy átigazoljon a CBS-hez és május 20. után átvegye majd a távozó David Lettermantól a Late Show-t. Colbert helyét Larry Wilmore vette át.

A New Yorkból sugárzott The Daily Show-t naponta átlagosan több mint egymillió néző kíséri figyelemmel.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.