Rendszámmal trükköztek

A budaörsi rendőrök 3 esetben indítottak eljárást az elmúlt hétvégén. A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 3 férfival szemben indított eljárást egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

 

Egy személygépkocsival közlekedő 46 éves bolgár állampolgárságú férfit a Budapesti Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztály járőrei 2015. március 28-án 1 óra körüli időben vonták intézkedés alá az M1-es autópálya zsámbéki pihenőjében. Az igazoltatás során a rendőrök megállapították, hogy a rendszámtáblán elhelyezett matricán az érvényességet jelző dátumot egy utángyártott dátummal takarták le.

 

A férfit a budapesti rendőrök a helyszínen elfogták, majd a Budaörsi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol a budaörsi nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

T. Zoltán 47 éves solymári lakos 2015. március 29-én 13 óra 15 perckor egy próbarendszámmal ellátott személygépkocsival közlekedett Solymáron. A rendőrök ellenőrzés alá vonták a gyanúsítottat, mely során kiderült, hogy a gépkocsit korábban Magyarországon már forgalomba helyezték, továbbá 2009-ben a forgalomból ideiglenesen hivatalból kivonták, a műszaki engedélye lejárt és kötelező felelősségbiztosítással sem rendelkezik.

 

T. Zoltánt a solymári rendőrök a helyszínen elfogták, majd a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

Ü. József 33 éves budapesti lakost 2015. március 29-én 17 óra körüli időben Solymáron a rendőrök intézkedés alá vonták, mely során kiderült, hogy a tulajdonát képező személygépkocsin egy ideiglenes német hatósági jelzés volt elhelyezve. A forgalmi engedélyben a rendszám jogosultjaként egy német cég szerepelt. Ü. József az intézkedő rendőrnek átadott egy német nyelvű – közte és a cég között köttetett – kölcsönadási szerződést, valamint egy nemzetközi kötelező felelősségbiztosítási igazolást.

Kiderült azonban, hogy a gépkocsit az Amerikai Egyesült Államokban helyezték valójában forgalomba. Ü. József a jelenlegi adatok szerint a gépkocsira felszerelt egy másik rendszámtáblát, továbbá a rendőröknek hamis iratokat, forgalmi engedélyt, kölcsönadási szerződést, nemzetközi kötelező felelősségbiztosítási igazolást mutatott be, így vele szemben hamis magánokirat felhasználás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is eljárás indul.

 

A fővárosi férfit a solymári körzeti megbízott a helyszínen elfogta, majd a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállította, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

 

A büntetőeljárást mindhárom esetben – a gyanúsítottak szabadlábon hagyása mellett – a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.